Počinje snimanje kviza "Nauči se, čovječe"

Snimanje jednog od najvećih projekata Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), kviza "Nauči se, čovječe", u saradnji sa ETM produkcijom i Republičkim pedagoškim zavodom, uz podršku Vlade RS, počinje sutra. Autori i voditelji projekta su poznati glumci Nenad Okanović Oki i Bojan Ivković Boki.

Vrlo zanimljiv koncept kviza "Nauči se, čovječe" zahtijeva od učesnika visok nivo znanja, ali i brojnih vještina. Iako izgledom ova pažljivo osmišljena igra podsjeća na dobro poznatu "Ne ljuti se, čovječe", suštinski se veoma razlikuju.

- To je igra koju smo osmislili mi za našu djecu i igrali se s njima, i onda smo shvatili da to može da bude jedan sjajan projekat. Mislim da u regionu zadnjih trideset godina ovakvo nešto nije rađeno, a evo sad se pravi na RTRS, - kaže Okanović.

Čak 32 škole iz 28 opština Republike Srpske, sa po dva tima od šestog do devetog razreda, pokazaće svoje znanje iz srpskog jezika, geografije, istorije i opšte kulture. Savjetnici Republičkog pedagoškog zavoda pripremili su više od 2.000 pitanja iz nastavnog plana i programa ovih razreda.

Najvećem projektu do sada realizovanom u studiju RTRS, prethodile su višemjesečne pripreme. Samo za postavljanje najsavremenije tehničke opreme bilo je potrebno više od 100 ljudi. Sve se radi u HD rezoluciji, te se koristi najsavremenija oprema kada su u pitanju svjetlo, zvuk i kvalitet slike. U toku kviza će biti prisutno "samo" 1.800 navijača i 192 učesnika.

Snimanje kviza trebalo bi da se završi do početka jula, a emitovanje na RTRS planirano je za jesenju šemu, tačnije od sredine septembra.

Tagovi: