Banjalučko studentsko pozorište izvelo predstavu “Mlijeko” u Šamcu

Banjalučko studentsko pozorište izvelo je predstavu “Mlijeko” u Šamcu, a članovi pozorišta obezbijedili su paket mliječnih proizvoda “Mlijekoprodukta” za socijalno ugroženu porodicu Lončar.

Porodica Lončar ima dvoje male djece, a oba roditelja su nezaposlena i bolesna.

- Producent Aleksandar Pejaković istakao je zadovoljstvo što su prvi put u Šamcu, te zahvalio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske što je podržalo projekat njihovog predstavljanja u nerazvijenim opštinama.“Projekat smo prijavili prošle godine i krenuli u realizaciju. Bili smo u Ribniku, Mrkonjić Gradu, Trebinju, Srebrenici i u Šamcu. Projekat smo nazvali ‘Mliječni put kroz Republiku Srpsku’ i imamo ideju da sa predstavom ‘Mlijeko’ od narednih sezona krenemo po regijama, tako bi mliječni put išao kroz Hercegovinu, Semberiju, Krajinu, - rekao je Pejaković, pišu Agencije.

Direktor šamačkog Centra za kulturu Jasna Marinković istakla je zadovoljstvo što su Šamčani sinoć imali priliku da ugoste ovo pozorište.

- Ovo je jedinstvena prilika da se naši stanovnici upoznaju sa njihovim repertoarom i ovakvim načinom izvođenja predstava. Nadamo se da ćemo imati i dalje priliku da ih ugostimo i prisustvujemo nekim novim predstavama, - navela je Marinkovićeva.