Policijaska akcija u Prnjavoru i Laktašima: Zbog serije krađa 10 ispitanih

 U akciji “Polo”, koju su zajedničkim snagama izveli pripadnici policijskih stanica Prnjavor i Laktaši, zbog serije teških krađa ispitano je deset lica, od čega su sedam maloljetnici.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su, uz dva maloljetnika iz Laktaša, te pet iz  Prnjavora, osumnjičeni i Elmedin A. (18), Darko P. (22) i Danijel M. (22), sva trojica iz Prnjavora.

“Teretimo ih da su iz kuća i vikendica, te pomoćnih objekata na području Laštaša i Prnjavora, uz novac i zlato, krali i televizore, laptop-računare, kofere sa alatom, testere”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”, upućen u istragu.

Oni se sumnjiče da su, pojedinačno i organizovano, od marta do maja ove godine, izveli 22 krivična djela. U pitanju je 15 teških krađa, četiri pokušaja teške krađe, dva prikrivanja i jedno  oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

“Navedena krivična djela izvršena su na način što su osumnjičeni upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovali na vrata objekata, ulazili u unutrašnjost, odakle su  otuđivali novac, zlatni nakit i druge predmete pogodne za dalju prepodaju, pričinivši štetu u iznosu od oko 15.000 KM”, saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Policija nastavlja utvrđivanje eventualne povezanosti ovih lica i sa drugim krivičnim djelima.

 

Tagovi: