“Čorba od kanarinca” gostuje u Banjaluci i Gradišci

Predstava “Čorba od kanarinca”, beogradskog Zvezdara teatra, u Gradskom pozorištu Jazavac 14.maja 2019.godine sa početkom u 20 časova.Dan kasnije, 15.maja, predstava će biti izvedena u Gradskom pozorištu Gradiška.

Nemojte propustiti premijerno izvođenje za Bosnu i Hercegovinu jedne od najpopularnijih predstava u regionu.
Predstava je rađena po tekstu čuvenog tekstopisca i režisera Miloša Radovića ( “Dnevnik mašinovođe”, “Mali svijet”, “Otvorena vrata”....) a naslovne uloge igraju Ljubomir Bandović i Mina Lazarević.
Ljubomir Bandović jedan je od najboljih i najtraženijih regionalnih glumaca današnjice a publika ga naročito pamti po rolama u “Vratiće se rode”, Lud, zbunjen, normalan”, “Vojna akademija”, “Čizmaši”, “Zaspanka za vojnike”, “Nemoj da zvocaš”....
Mina Lazarević je prvakinja Pozorišta na Terazijama i pridruženi član Zvezdara teatra. U svojoj dosadašnjoj karijeri ostvarila je više od 30 pozorišnih uloga a na malim ekranima je stekla popularnost glumeći u serijama “Porodično blago”, “Cvat lipe na balkanu” i “ Bela lađa”.
“Čorba od kanarinca” je dobila više nagrada na festivalima u Srbiji i Crnoj Gori od kojih posebno treba izdvojiti nagradu publike na Festivalu duodrame u Topoli, 2017.godine i nagradu za najbolju predstavu na Festivalu pobednika festivala u Rakovici, 2018.godine.Ljubomir Bandović je na oba festivala dobio nagradu za najboljeg glumca.
Predstava govori o ljubavi, braku i muško-ženskim odnosima, a žanrovski je na granici između romantične komedije i nježne melodrame.

Predstava je od strane Grada Banja Luka proglašena za kulturni događaj od posebne važnosti i uvršena u zvanični program manifestacije “Proljeće u Banjaluci 2019”.
Režiser predstave je Staša Koprivica a organizator Venturo Banja Luka.

Karte u prodaji u Gradskom pozorištu Jazavac i GP Gradiška.