Mušićeva napustila klupu ŽKK Orlovi: Ne cijene moj rad, a ni znanje

Ženski košarkaši klub Orlovi iz Banjaluke neočekivano je ostao bez prvog trenera. Ostavku na mjesto šefa struke popularnih "orlica" podnijela je Aleksandra Mušić, jedna od najzaslužnijih za sjajne ovosezonske igre Banjalučanki.

Ovaj epilog je krajnje iznenađujući s obzirom na to da Banjalučanke pod palicom nekad sjajne košarkašice igraju sjajnu sezonu. Mušićeva je vodila i prvi i drugi tim Orlova. Sa prvim timom je osvojila Kup RS, igrala finale Kupa BiH i nalazila se na drugom mjestu prvenstva BiH sa svega jednim porazom, dok je sa drugim timom osigurala plasman u finale plej-ofa Prve lige RS.

- Poslije pobjede u gostima protiv ekipe Željezničara podnijela sam ostavku na mjesto prvog trenera. Grad sporta ostao je bez istinskog sportskog radnika - mene. Nakon 30 godina provedenih na košarkaškom terenu odlučila sam da spustim zavjesu - poručila je putem društvenih mreža Mušićeva.

Kontaktirali smo nekad trofejnu košarkašicu, a danas sjajnog trenera, da obrazloži njenu odluku koja je iznenadila mnoge poklonike košarke, posebno one banjalučke.

- Malo ljudi bi donijelo takvu odluku s obzirom na rezultate koje postižemo, ne samo sa prvom ekipom, no moja pravila ponašanja su jasna. Preko nekih stvari ne mogu da prelazim. Ja sam neko ko je dao puno za banjalučku košarku. Situacija je takva da se ne cijeni rad, poštenje ni posvećenost, a na kraju ni znanje. Mislim da sam se pozdravila sa banjalučkom košarkom - rekla je Aleksandra Mušić, koja se na ovaj potez odlučila zbog neslaganja s Upravom kluba, koja je očigledno donosila odluke mimo njenog znanja.

Svoju konačnu odluku saopštila je u svlačionici odmah po završetku utakmice protiv Željezničara, u kojoj su Banjalučanke pobijedile sa 84:55.

- Za mene odluka i nije baš iznenađujuća. Igrala sam profesionalno košarku u mnogo boljim ligama i klubovima, ja sam principijelna osoba i ne mogu da prihvatim stvari koje se rade mimo mene. Donositi neke odluke kao da sam ja duh, a nisam - to  jednostavno nisam mogla prihvatiti - poručila je Mušićeva, koja je na kraju otkrila da su na njenu adresu već počele pristizati ponude drugih klubova.

Nema sumnje da će ovakav potez biti veliki udarac za talentovanu ekipu, koja je već odavno osigurala plej-of za prvaka BiH. "Orlice" trenutno zauzimaju drugo mjesto u bh. prvenstvu sa skorom od 13 pobjeda i svega jednim porazom.