"Uhvati film": Otvoren konkurs za regionalni Filmski festival posvećen osobama sa invaliditetom

Humanitarna organizacija „Partner” iz Banjaluke, Kreativno-afirmativna organizacija “Parnas” iz Novog Sada, udruženje „Spirit” iz Rijeke i ART 365” iz Podgorice raspisuju konkurs za filmove na regionalni Filmski festival “Uhvati film”.

Konkurs je otvoren do 1. juna 2019. godine. Prijavljeni filmovi trebaju biti na temu invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna). Trajanje bi trebalo da bude do 30 minuta, u najmanje DVD kvalitetu i da imaju prevod na SR/HR/BiH/CG ili na engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem interneta (Festhome ili Clickforfestivals, Filmfreeway, YouTube, Wetransfer, Vimeo).

Uz film obavezno je na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular koji se može preuzeti na sajtu Festivala, biografiju autora, dvije fotografije iz filma, dijalog listu u “srt” formatu i trejler (ukoliko postoji).

Selektovani filmovi biće prikazani na 17. Filmskom festivalu „Uhvati film“ u Novom Sadu, te ulaze u uži izbor za prikazivanje na festivalu u Banjaluci u oktobru 2019. godine, zatim i u Rijeci i Kotoru.

Najbolji filmovi biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filma Euro-In, koji se održava u Novom Sadu.

Festival se realizuje sa ciljem informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.