RK Borac: Nadu nam niko ne može oduzeti

Rukometaši Borac M:tela spremni su za još jedan evropski ispit i to s ekipom CSM Bukurešti, s kojom u subotu igraju prvu utakmicu četvrtfinala Čelendž kupa. Meč će biti igran u Bukureštu u 16.30.

- Rumuni su favoriti, u dobroj su formi, a i da nisu - bili bi favoriti protiv nas. Ali, nama nadu niko ne može oduzeti. Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat, da napravimo iznenađenje, a iznenađenja su moguća - rekao je Bojan Ljubišić, iskusni golman i stub odbrane banjalučkog kluba.

Ekipi Borca će se suprotstaviti veoma jak tim iz Bukurešta, koji ima nekoliko reprezentativaca, među kojima je i igrač bh. selekcije Faruk Vražalić. Tu su Brazilci Enrike Tešeira i Alešandro Pozer, Aleksander Timincev koji igra pod zastavom Španije i mnogi drugi vrhunski igrači.

- Najjača je širina njihove klupe. Pet ili šest igrača je igralo ove godine na Svjetskom prvenstvu, imaju dobar tim i mi moramo da igramo na visokom nivou ako želimo da napravimo pozitivan rezultat - dodao je Ljubišić.

U banjalučkom timu su sve učinili da Dejan Unčanin i Goran Daničić što spremniji dočekaju duel sa velikim rivalom, jer su samo tri dana ranije doživjeli povrede na utakmici Premijer lige.

- Imamo veoma težak raspored utakmica i neminovno je da dođe do povreda i zamora, ali šta je - tu je. Svi koji budu na terenu pružiće maksimum - rekao je Ljubišić i dodao da su on i saigrači u posljednje vrijeme ili u autobusu ili u dvorani.

Kaže da je više sa saigračima nego sa porodicom, a na telefonskoj vezi je i sa Mariom Blaževićem, nekadašnjim golmanom Borca, a sada trenerom golmana rumunskog tima.

- Mi smo prijatelji, čujemo se često i juče smo pričali, ali ne o taktici. Žao mu je što se sastaje njegov sadašnji tim sa Borcem, ali je i srećan što će sljedeće sedmice doći kući - rekao je Ljubišić.

Bh. reprezentativac u dresu rumunske ekipe Faruk Vražalić hvali Borac, ali vjeruje u svoj tim.

- Borac respektujemo, odličan je i daje kvalitet našoj ligi. Biće teško i u Bukureštu i u Banjaluci, znam da će 'Borik' biti pun, a u ovakvim utakmicama nema favorita i moramo ozbiljno pristupiti duelu. Istina je da je naš cilj osvajanje Čelendž kupa, imamo dobar tim, ali kvalitet treba pokazati i na terenu i ići stepenicu po stepenicu jer je put uvijek težak - rekao je Vražalić za "Nezavisne".

Ističe da motiv može da presudi u ovakvim utakmicama.

- Borac može da uđe sa većim motivom u utakmicu. To je klub blistave tradicije, ali ako gledate poslijeratni period, on je plasmanom u četvrtfinale Čelendž kupa napravio uspjeh i nema šta da izgubi. To može da bude opasno za nas, jer njihova volja može da nadmaši našu. Ipak, sve ćemo učiniti da se to ne desi - rekao je Vražalić.

Kao i Borac, paklen tempo utakmica ima i ekipa CSM Bukurešti.

- Već mjesec dana smo u ritmu srijeda - subota i tako će biti do kraja sezone. Gust raspored nije samo fizički naporan, već i psihički, dođe do umora, do zasićenja i potrebno je pronaći dodatni nivo motivacije i dozirati treninge - rekao je bh. reprezentativac koji trenutke opuštanja pronalazi u gledanju filmova i čitanju.

Put Borca do četvrtfinala

Borac je u prvom kolu Čelendž kupa u dvomeču bio bolji od azerbejdžanskog Bakija (36:19, 33:24), zatim je eliminisao rivala iz bh. prvenstva Vogošću Poljine Hills (23:22, 30:18), a u osmini finala banjalučki tim je bio bolji od litvanske Šviese (29:16, 23:22).

Parovi četvrtfinala

Subota, 15 časova: Dinamo Viktor (Rusija) - AEK (Grčka), 16.30: CSM Bukurešti (Rumunija) - Borac M:tel (BiH), nedjelja, 16: Vize (Belgija) - Neva (Rusija), 17: Madeira (Portugal) - Diken (Finska).

2005.Borac je igrao četvrtfinale Čelendž kupa.