Vremenska prognoza za naredne dane

U Republici Srpskoj za vikend će preovladavati promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane periode, dok se od utorka, 3. marta, može očekivati zahlađenje, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutro će sutra biti pretežno vedro i hladnije uz slab mraz u nižim, a umjeren u višim predjelima. Tokom dana biće promjenljivo oblačno i suvo vrijeme uz sunčane periode i povećanje oblačnosti do kraja dana. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova, u planinama na momente pojačan.

Jutarnja temperatura biće od minus tri do jedan na planinama od minus osam, na jugu oko tri stepena, dok će najviša dnevna biti od pet do osam, na sjeveru i jugu od 10 do 14, na planinama od nula stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 1. marta, prije podne biće pretežno oblačno, dok će tokom dana biti i vjetrovito, a poslije podne sa slabom kišom u većini predjela. Na jugu umjerena kiša, povremeno uz kraće pljuskove.

Jutarnja temperatura od dva do sedam, na planinama od minus šest stepeni, a najviša dnevna od četiri do osam, na sjeveru i jugu od 10 do 16, na planinama od nula stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak prije podne biće oblačno sa slabom kišom, na jugu umjerena kiša uz povremene pljuskove i grmljavinu lokalno, vjetrovito i toplije. Od podneva se očekuje prestanak padavina i razvedravanje usljed jakog vetra, prvo u sjevernijim krajevima.

Biće promjenljivo vrijeme uz povećanu oblačnost i kišu lokalno od centralnih predjela ka jugu, povremeno će biti i sunčanih perioda. Predveče se očekuje slabljenje vjetra, dok će kiše biti samo na jugu Hercegovine.

Jutarnja temperatura od pet do 10, na planinama od dva, na jugu oko 12 stepeni, a najviša dnevna od sedam do 12 , na sjeveru i jugu od 14 do 17, na planinama od četiri stepena.

U utorak, 3. marta, prije podne biće oblačno sa kišom, na jugu uz pljuskove i moguću grmljavinu vjetrovito i toplije, a na sjeveru pretežno oblačno i suvo.

Tokom dana se u sjevernijim krajevima očekuje smjena kiše i sunčanih perioda, a u južnijim krajevima umjerena kiša i pljuskovi povremeno. U drugom dijelu dana sjeverni vjetar donosi hladniju vazdušnu masu pa će tokom večeri doći do pada temperature i prelaska kiše u višim predjelima u susnežicu i snijeg.

Jutarnja temperatura od pet do 11, na planinama od dva stepena, a najviša dnevna od sedam do 12, na sjeveru do 17, a na planinama od tri stepena.