Višković: Predstavljanje Srpske u Srbiji dalo rezultate

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je večeras u Beogradu da je predstavljanje Republike Srpske u Srbiji dalo opipljive i vidne rezultate saradnje.

- Zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u posljednje tri godine značajna finansijska sredstva iz budžeta Srbije data su kao pomoć svim lokalnim zajednicama u Srpskoj, a na kraju krajeva i budžetu Republike Srpske - rekao je Višković Srni pred početak manifestacije "Dani Srpske u Srbiji".

On je istakao da takve manifestacije jačaju veze srpskog naroda i daju konkretne rezultate jačanja saradnje.

Višković je najavio da će delegacija Republike Srpske u okviru "Dana Srpske u Srbiji" već sutra biti u Novom Sadu gdje će i u Privrednoj komori Vojvodine i Skupštini grada predstaviti potencijale Srpske i tražiti moduse nove saradnje u narednom periodu.

U Narodnom pozorištu u Beogradu večeras je svečano, uz intoniranje himni Republike Srpske i Srbije, otvorena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", u prisustvu zvaničnika Srpske i Srbije.

Tokom narednih sedam dana u više gradova Srbije biće predstavljene naučne, kulturne i umjetničke institucije iz svih dijelova Srpske, a nastupiće i samostalni umjetnici, glumci i književnici.

Tagovi: