Vakcinisani biciklisti učesnici trke Beograd-Banjaluka

Biciklisti iz Republike Srpske, Sjeverne Makedonije i Srbije, učesnici trke Beograd-Banjaluka, vakcinisali su se jutros u hali 11 Beogradskog sajma.

Bicikliste su tokom vakcinacije obišli zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor trke Vladimir Kuvalja.

Vesić je istakao da je Beogradu najdraža sportska manifestacija biciklistička trka Beograd-Banjaluka.

"Ova trka povezuje dva bratska grada u kom živi isti narod i trudimo se da na svaki način sarađujemo. Ove godine trka startuje sa Trga Republike, održana je i prošle godine kada nije bilo vakcina, ali su se organizatori potrudili da se poštuje sve mere. U biciklizmu su minimalne opasnosti da mogu da zaraze jedni druge", rekao je Vesić.

Da bi ove godine bilo sve kako treba, grad Beograd je ponudio Biciklističkom savezu Srbije i Republike Srpske da se organizuje vakcinacija biciklista, kaže Vesić.

"Danas se vakcinišu biciklisti iz Srbije, Republike Srpske i Severne Makedonije. To će im pomoći i za druga takmičenja na kojima će učestovati, ali će svakako ovu trku učiniti sigurnom. Srećan sam i ponosan što su ovde svi biciklisti, a to je samo nastavak politike koju vodi Srbije. Osim što vakciniše spostveno stanovništvo, pomaže i građanima susednih država. Na taj način štitimo jedni druge", zaključio je Vesić.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se gradu Beogradu i zamjeniku gradonačelnika Goranu Vesiću na prilici da se biciklisti vakcinišu.

"Srbija je jedina zemlja u regionu koja pružila mogućnost vakcinacije svima koji žele, to jedan veliki korak. Grad Beograd i gospodin Vesić su pružili priliku da se biciklisti iz Republike Srpske, Sjeverne Makedonije i Srbije, svi učesnici, trke vakcinišu. To je jedan veliki i dobronamjerni čin. Ponosni smo na Beograd i Srbiju. Prošlogodišnja trka je prošla bez ijednog problema, a sa vakcinacijom ćemo izbjeći i buduće probleme. Biciklisti ne mogu da se takmiče bez PCR testa ili vakcina. Vakcina je bolji korak, nego da na kratko vrijeme rade testove", rekao je Kuvalja.

Biciklista iz Republike Srpske Sergej Maksimović kaže da će mu vakcinacija veoma značiti za naredna takmičenja.

"Vakcinacija je odlično protekla, drago mi je što imam ovu mogućnost, što su nam Srbija i Grad Beograd to pružili. Veliko im hvala na tome. Mnogo će mi to značiti za karijeru, da mogu da nastupam u inostranstvu", rekao je Maksimović.