Univerzitetski klinički centar RS dobio - orkestar!

Na koncertu koji je sinoć održan povodom Dana Opštine Čelinac i krsne slave učestvovali su Miroslav Ilić, Ivana Selakov, Rada Manojlović, Milica Pavlović, Mišo Davidović, Ranko Gavrilović Cigo i - orkestar Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske!

Frontmen Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je, kako se čini, Željko Derajić koji ima „dvije glave“ - jedna radi za UKC RS i „komunicira“ sa medijima, a druga pjeva, najčešće u duetu sa Aleksandrom Acom Vujmilovićem.

„To je nezvanični orkestar UKC-a. Nemamo orkestar kao pravno lice. Ne znamo hoće li to ići dalje“, rekao je kratko Derajić za naš portal.

Derajić i Vujmilović su prošle godine promovisali prvi muzički album pjesama iz Krajine i Župe „Ostati ili otići“. Derajić i Vujmilović su snimili 15 pjesama o Župi i Krajini, a među njihovim skorijim hitovima je i „Evo direktora“. Pa kaže: „Kao kum kuma, k'o anđeo boga, ja poštujem i cijenim direktora svoga…“

Univerzitetski klinički centar RS nema, kako Derajić kaže, zvanično svoj orkestar, ali ima veliki muzički potencijal. Na zabavi koja je prošle godine upriličena povodom dana žena svirali su i pjevali, kako stoji na sajtu UKC RS, Dijana  Kostić (Klinika za plućne bolesti), Željko Palačković (Tehnička služba), Nikola Damjanović (služba obezbjeđenja), Milan Majstorović (Odjeljenje za upravljanje medicinskim tehnologijama), Igor Dugonjić (Odjeljenje za upravljanje medicinskim tehnologijama.), Vladimir Mijatović (pravna služba), Miroslav Dubravac (Služba uslužnih djelatnosti), Ilija Baroš (Zavod za patologiju), Uroš Ritan (Klinika za ortopediju i traumatologiju), Pavle Arambašić (Klinika za unutrašnje bolesti).

G. Dakić