U Zalužanima počeo padobranski kup "Pet zvijezda"

Na sportskom aerodromu Zalužani kod Banjaluke danas je otvoren Memorijalni padobranski kup "Pet zvijezda" u skokovima na cilj, u okviru kojeg se održava i 65. Padobransko prvenstvo Srbije.

Direktor ovog padobranskog kupa Zlatan Crnalić rekao je Srni da će na ova dva takmičenja učestvovati 65 padobranaca iz čitavog regiona, od čega će se oko 30 njih prvi put na ovom mjestu boriti za državnog prvaka Srbije.

On je rekao da će na prvenstvu Srbije učestvovati članovi Aerokluba "Naša krila" iz Paraćina, Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade "Arhistratig" iz Beograda i Padobranske ekipe Vojske Srbije "Nebeske vidre".

Padobranski skokovi biće izvođeni iz aviona "Antonov dva" sa visine od 1.000 metara, sa prizemljenjem padobranaca što bliže cilju čiji je centar prečnika dva centimetra.

Memorijalni kup "Pet zvijezda" održava se u znak sjećanja na nastradale članove Padobranskog kluba Banjaluka - nastavnika padobranstva Nemanju Goronju, padobranca Stefana Karanović, učenike Nikolu Stevića i Srđana Kosića, te pilota Alena Crnalića.

Oni su stradali na aerodromu Zalužani 20. maja 2012. godine.

Tagovi: