Svečano otvaranje NTC, najavljeno obraćanje i Đokovića

U banjalučkom parku "Mladen Stojanović" večeras će svečano biti otvoren Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske u čiju je izgradnju uloženo oko 850.000 evra, a putem video-linka trebalo bi da se obrati najbolji svjetski teniser Novak Đoković.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović izjavio je Srni da u centru ima 1.380 fiksnih sjedećih mjesta uz tribinu od 550 sjedećih mjesta koja večeras neće biti montirana zbog preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

"U donjem dijelu kompleksa na 180 metara kvadratnih su svlačionice, sobe za masažu, VIP sobe za tenisere, dok je gornji dio objekta predviđen kao neka vrsta ugostiteljskog objekta, ali kao VIP loža gdje gosti mogu iz objekta da gledaju mečeve", rekao je Milinović.

On je istakao da je sve rađeno prema standardima ATP mastersa, u skladu sa najvećim svjetskim standardima.

"Sve je urađeno po najvećim svjetskim standardima, ne samo taj logistički dio već i recimo rasvjeta koja mnogo znači koja je više od 2.000 luksa i koja omogućava da se ovdje igraju nakvalitetniji turniri", rekao je Milinović.

On je dodao da Nacionalni centar Teniskog saveza Republike Srpske ima kapacitet uz montažne tribine do 4.500 sjedećih mjesta za velike teniske događaje.

"Banjaluka je ovim dobila sve uslove da u narednom periodu može da organizuje velike svjetske događaje, ali što je najbitnije dobila je ono što smo tražili i radili u proteklih sedam godina, a to je Nacionalni teniski centar - mjesto gdje će se okupljati svi teniseri i teniserke u svim uzrasnim kategorijama i gdje će imati besplatne treninge i najbolje trenere iz Srpske", rekao je Milinović.

On je naveo da su sredstva za izgradnju Nacionalnog teniskog centra obezbijedili Vlada Republike Srpske, predsjednik Srpske, grad Banjaluka i "Elektroprivreda Republike Srpske".

Iz Teniskog saveza Republike Srpske su najavili da će se večeras na otvaranju centra putem video-linka obratiti najbolji svjetski teniser Novak Đoković i naglasili da će broj mjesta biti ograničen zbog poštovanja epidemioloških mjera.

Na otvaranju, koje je najavljeno za 20 časova, predviđen je audio-vizuelni scenski spektakl.