Radojičić: Ramići postali „tijesni“, širi se poslovna zona

Grad Banja Luka proširiće Poslovnu zonu „Ramići“, nakon što su kapaciteti zone praktično već popunjeni, gradnjom pogona 15 preduzeća, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Tokom današnje posjete ovoj poslovnoj zoni, Radojičić je precizirao da je u Ramićima, zbog velikog interesa investitora, ostala slobodna samo još jedna jedna parcela, koja će biti ponuđena na licitaciju.

- Osim glavne hale, koja je najveća po površini, praktično će postojeći kapacitet zone biti popunjen. Zato nam je namjera, dalje širenje i u tom pravcu već su riješni vlasnički odnosi na parcelama u okolini, što je i bio preduslov za tu aktivnost – kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, na dijelu lokacija je uknjižen Grad, uključujući i dvije atraktivne lokacije koje su uz samu tzv. prijedorsku petlju i koje će se moći vrlo brzo pripremiti i ponuditi investitorima.

- Takođe u nastavku zone, uknjižen je dio parcela na Grad, a ići će se i na otkup obližnjeg zemljišta, koje je u privatanom vlasništvu, tako da u perspektivi imamo mogućnost širenja zone – naglasio je Radojičić i dodao da se uz širenje PZ „Ramići“, radi i na pripremama otvaranja nove poslovne zone „Jelšingrad“.

On je istakao da se, u slučaju „Jelšingrada“, trenutno radi na izmjeni regulacionog plana, odnosno podjele zemljišta na manje parcele, koje će biti ponuđene investitorima, kao i pripremama za izgradnju prateće infrastrukture.

-Time bi, ove dvije zone bile najveće koje se razvijaju u proteklih nekoliko i naredne četiri godine – istakao je on.

Da je Poslovna zona Ramići jedna od najuspješnijih u Republici Srpskoj, pokazala je i nedavna revizija učinka, koju je radila Glavna služba za revizuju RS.

- Rađena je revizija učinka formiranja i rada poslovnih zona u cijeloj Republici, koja je pokazala da je Poslovna zona Ramići najuspješnija u RS. Sistematski način rada, pripreme, investiranja, rješavanje formalno-pravnih akata, imovinskih odnosa i slično, sve je to primjeran način na koji se forimira poslovna zona – zaključio je Radojičić.

Željko Petrović u ime kompanije „Tenzo“, porodične firme koja postoji 33 godine, kazao je da u Poslovnoj zoni grade novi objekat kako bi svoju firmu sa trenutne tri lokacije, preselio na ovu u Ramiće.

- Zadovoljni smo aktivnostima Grada i očekujemo da će naš objekat biti gotov u naredna tri mjeseca – kazao je Petrović.