Priča o Zdravku Bumbuloviću i boravku u karantinu broda u Japanu bila je lažna

Većina regionalnih medija nedavno je prenijelo vijest o mladiću Zdravku Bumbuloviću iz Šamca koji je, navodno, proveo deset dana u karantinu broda “Diamond Princess” u Japanu i zatim se vratio u BiH. Međutim, mladić se odlučio obratiti javnosti i objasniti do kakvog je nesporazuma došlo.

Pretragom Bumbulovićevog imena i prezimena na Googleu pronaći ćete nekoliko vijesti koje govore o njegovom boravku u karantinu, povratku u BiH, a zatim i izjavi koja je u većini medija identično prenesena: “Ne vraćam se na kruzer, testiran sam i sve je u redu”. U nastavku je još objašnjenja raspleta dramatične situacije koja se, kako nam je ispričao Bumbulović, nikada nije desila.

Zaista ne bih navodio imena novinara, niti medija, svakako im planiram proslijediti tužbe za ono što su uradili. Volio bih da se razjasni situacija i da se javnosti objasni šta se zapravo dogodilo”, započinje razgovor Bumbulović.

Bumbulović se obratio redakciji Klix.ba portala objašnjavajući kako je došlo do prevare. Naime, u jeku eksplozije vijesti o koronavirusu, neko je odlučio iskoristiti njegove stare fotografije i kreirati lažnu vijest za medije.

Napravili su lažnu e-mail adresu, uzeli moje stare fotografije sa Facebooka i poslali sve to. Ja već četiri i po godine ne radim na tom kruzeru. Sve fotografije i materijali koji su iskorišteni su stariji od četiri i po godine”, objašnjava Bumbulović, dodavši: “Zatim su kontaktirali novinare i pričali s njima preko telefona, davali lažne izjave i na taj način je u javnost izašla informacija da sam bio u karantinu”.

Naš sagovornik naglašava kako sve to ipak nije tačno. Posljednji put kada je izašao iz države bio je u decembru 2019. godine, kada je tokom praznika posjetio porodicu u Hrvatskoj. Na kruzeru nije već više od četiri godine, pa prema tome nikada nije došao u dodir sa karantinom, niti sa zloglasnim virusom.

Želim naglasiti da sve izjave koje govore o mom navodnom boravku u Japanu ili na kruzeru nisu istinite. Ponoviću, taj posao ne radim već jako dugo i već neko vrijeme sam vozač kamiona. Nikada nisam došao u dodir sa koronavirusom. Ogorčen sam činjenicom da cijela stvar nije malo bolje provjerena prije objave. Iskreno se nadam da će se ubrzo staviti tačka na cijelu priču”, zaključuje Bumbulović.