Počeo Prvi cicibanski atletski miting “Prnjavor 2021”

U Prnjavoru se danas održava Prvi cicibanski atletski miting ,,Prnjavor 2021” na kojem učestvuje 114 takmičara iz devet klubova koji su stigli iz svih krajeva Republike Srpske i Federacije BiH.

Na ovaj prvi miting došla je i ekipa AK ,,Sloboda tehnograd” Tuzla koji imaju svojih 11 takmičara. Oni kažu kako su zadovoljni gostoprimstvom domaćina.

Ispred AK ,,Prnjavor” koji je jedan od glavnih organizatora mitinga kažu da su veoma zadovoljni što se ovako nešto organizuje u Prnjavoru, navodeći da su od svog nastanka 1993.godine, uvijek doprinosili popularizaciji atletike, što je i doprinjelo da Prnjavor postane prepoznatljivo mjesto po atletici i atletičarima koji postižu dobre rezultate.

Veliku podršku ovom takmičenju dao je i Atletski savez Republike Srpske. Njen predsjednik Duško Ivičić kaže da je veoma nepohodno da se atletika promoviše u Srpskoj posebno u mlađim kategorijama pri čemu će se mnogi mališani opredjeliti da se bave ovim sportom.

Poručuje da je ovo jedan u nizu atletskih mitinga počeo u Srpskoj a već ranije slična takmičenja su održana i u Banja Luci i Prijedoru.

Takmičari učestvuju u nekoliko starosnih kategorija i to 2010-2011 godište, 2012-2013 godište, 2014-2015 godište i 2016 i mlađi koji učestvuju u nekoliko sportskih disciplina kao što su skok u dalj, trčanje i vortex (lopta).

TV K3