Počela izgradnja sportske dvorane na Laušu

U blizini OŠ „Sveti Sava“ na Laušu, danas je počela izgradnja nove sportske dvorane, koju će koristiti učenici ove škole, ali i sportski klubovi za trenažni proces.

Na početku realizacije projekta vrijednog 1,55 miliona KM, zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, rekao je da je Grad, zajedno sa republičkim organima, izvršio rekonstrukciju više od 30 školskih objekata na području grada.

"Izgradnja dvorane poboljšaće kvalitet nastavnog procesa u školi, a velike koristi imaće sportisti i sportski klubovi koji će dobiti nove termine za trening u optimalnim uslovima", istakao je Amidžić.

Predjednik Skupštine grada Zoran Talić, izjavio je da je jedan od prioriteta gradske administracije u proteklom periodu bio obnova i izgradnja sportske infrastrukture.

"Lauš je naselje u kojem su urađeni brojni projekti u posljednje vrijeme, izgrađene su nove saobraćajnice, kanalizacija, vodovodi, kružni tok, a evo sada počinje i gradnja nove dvorane koja je potrebna ovom naselju", naveo je Talić.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ Miroslav Popržen, kazao je da se godinama čekalo na izgradnju sportske dvorane uz ovu osnovnu školi i da je ovo jedan od najvećih projekata koje sprovode Grad i banjalučke osnovne škole.

Direktor Sportskog centra „Borik“, Nenad Talić, rekao je da je Grad uložio mnogo sredstava i napora kako bi se poboljšali uslovi za trening banjalučkih sportista. On je naglasio da će dvorana djelovati u okviru JU SC „Borik“ i da će biti na raspolaganju svim klubovima i sportistima.

Prema informaccijama iz Odjeljenja za komunalne poslove, dvorana će biti dimenzija 44h28 metara sa pripadajućim unutrašnjim tribinama.

Otvoreno sportsko igrališta biće dimenzija 44×26 mdetara. Takođe, biće izvršena rekonstrukcija postojećih prostorija suterena u kojima se nalaze pomoćna sala, svlačionice, ostava i sanitarni blok te prizemlja što uključuje izgradnju novih svlačionica, sanitarnih čvorova, nastavničkog kabineta i neophodnih komunikacija.

Za izgradnju nove sportske dvorane biće korišteni najsavremeniji materijali, sa posebnim osvrtom na zadovoljavanje uslova energetske efikasnosti predviđenih za ovakvu vrstu objekta.