Po skupštinski mandat preko crvenog tepiha i "nedolično" obučena? (FOTO)

Polaganjem zakletve narodnih poslanika u ponedeljak je konstituisan novi, 12. saziv Skupštine Srbije, a pažnju javnosti privukla je „svJeža skupštinska krv“, odnosno novi mladi poslanici.

Ipak, ubjedljivo najjači utisak, ako je suditi po reakcijama na društvenim mrežama, ostavila je poslanica u crvenoj haljini, koju su kamere snimile dok je ulazila u parlament Srbije gazeći po crvenom tepihu, prenose beogradski mediji.

Njena fotografija na kojoj je okrenuta leđima dijelila se tokom čitavog dana na socijalnim mrežama i dobijala je mnogo komentara. Neki su je napadali tvrdeći da se nedolično obukla za Narodnu skupštinu, neki joj udjeljivali komplimente, ali i jedne i druge interesovalo je ko je ona i kojoj poslaničkoj grupi pripada.

Riječ je o mladoj nadi socijalista Dijani Radović (29), visokorangiranoj na njihovoj poslaničkoj listi, čak na 15. mjestu. Ova mlada dama je iz Priboja, predsjednica je Socijalističke omladine Srbije, a završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Tokom predizborne kampanje bila je veoma aktivna i isticala važnost učešća mladih u političkom životu Srbije.

"Socijalistička partija Srbije temelji se na principu jednakosti, jednake prilike svima bez obzira na pol, godine ili nacionalnu pripadnost. Upravo zato njegujemo vrijednosti multikulturalnog društva u kome se poštuju prava svih građana. Na nama mladima je da kroz dijalog i toleranciju to sačuvamo, ali i da gradimo još bolje okruženje za generacije koje dolaze", isticala je Radovićeva tokom kampanje.

Radović, kako piše Alo, nije htjela da se oglašava o  reakcijama koje je izazvalo njeno pojavljivanje u Skupštini.