Od policajca tražio marku pa ga tukao

 Alen Ramadani iz Kaknja optužen je da je prije nešto manje od godinu dana tukao policajca, od kojeg je prethodno tražio marku.

Optužnicu protiv njega podiglo je 6. januara Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, a nedavno potvrdio Opštinski sud u Kaknju.

Optužen je da je 5. februara prošle godine oko 20.50 u Kaknju, nakon što ga je D.S., policajac lokalne policijske stanice, upozorio da se nedolično ponaša zbog pijanstva te mu rekao da ide kući, počeo svađu s policajcem.

- Policajcu je rekao: 'Daj mi sad ti marku kad nisi dao da mi oni dadnu', nakon čega ga je policajac ponovo upozorio na ponašanje i uputio ga da ide kući, na šta je Ramadani odgovorio: 'Neću kući, sad ćeš vidjeti' - naglašeno je u optužnici.

Sudeći po optužnici, Ramadani tada počinje da iskaljuje bijes nad policajcem.

- Desnom zatvorenom pesnicom ga je udario u glavu, to jest u desnu sljepoočnicu, a zatim ga jednom rukom uhvatio za prsa i povukao prema sebi - ističe se u optužnici.

Na taj način, dodaje se, oštetio je službenu uniformu policajca, odnosno pokidao mu kravatu i dugmad košulje.

- Drugom rukom snažno je stisnuo policajca oko vrata u namjeri da ga obori na tlo - dodaje se u optužnici.

Pritom je, naglašeno je, došlo do međusobnog naguravanja, u kojem ga je D.S. više puta udario rukom u glavu.

- Policajac ga je zatim uspio oboriti na tlo, ali je Ramadani nastavio da pruža otpor. U tom trenutku prišao je K.M. koji je pomogao u savladavanju Ramadanija, tako što mu je uhvatio lijevu ruku i stavio na leđa, dok je D.S. uhvatio desnu ruku osumnjičenog i napravio takozvanu polugu te ga tako savladao - zaključeno je u optužnici.

U ovom napadu policajac je lakše povrijeđen: imao je oguljotine kože na koljenu i nagnječenja kože glave.

 Ramadani je već osuđivan.

nezavisne.com