Od 1. februara 13A vozi do Paprikovca

Mještani Kuljana koji već mjesecima traže produženje linije 13A, od 1. februara trebalo bi da konačno dobiju javni prevoz na trasi Kuljani - Centar - Paprikovac.

Potvrdio je ovo za “Glas Srpske” gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da je Gradska uprava na ovaj način izašla u susret stanovnicima ovog naselja.

- Napravićemo matematičku i finansijsku analizu isplativosti saobraćanja gradskog prevoza, te ćemo izvršiti reviziju postojećeg reda vožnje javnog gradskog saobraćaja. Prioritet će imati naselja sa najvećim brojem stanovnika - naglasio je Stanivuković.

Direktor preduzeća “Autoprevoz” Dejan Mijić kazao je da su dobili odobrenje Gradske uprave da linija 13A bude produžena do Paprikovca.

- Iz Gradske uprave smo obaviješteni da je odobrena molba za produžavanje linije koja bi saobraćala na relaciji Kuljani - Centar - Paprikovac. Izvršena je revizija ugovora, koji je bio na snazi do 31. decembra 2020. godine i odobreno da se postojeća linija zbog potreba mještana produži do Paprikovca - rekao je Mijić.

Dodao je da će zbog ovoga “Autoprevoz” povećati broj polazaka i da će ovaj korak iziskivati i veći broj autobusa.

- Red vožnje na ovoj relaciji ostaće nepromijenjen - naglasio je Mijić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani Jovica Tomić rekao je da su se prije deset mjeseci dopisima obraćali Gradskoj upravi i “Autoprevozu” kako bi postojeća linija bila produžena do Paprikovca.

- Do sada su putnici morali ići pješke nekoliko kilometara ili presjedati u drugi autobus i plaćati još jednu kartu - kazao je Tomić.

Mještani Kuljana tražili su prošle godine da linija 13A Kuljani - Centar putanju produži do Paprikovca, posebno zbog epidemije virusa korona. Stanovnici Kuljana tada su naglasili da imaju potrebu za češćim odlascima na preglede ili na posao u Univerzitetski klinički centar na Paprikovcu.

Prema njegovim riječima, produženje linije ima ogroman značaj i predstavlja olakšicu za mještane.

Medicinari

Jovica Tomić je rekao da u Kuljanima žive stanovnici različitih generacija, kao i veliki broj zdravstvenih radnika koji su zaposleni u UKC-u RS.

- Građanima starije životne dobi je bilo naporno da čekaju i presjedaju u drugi autobus, te da plaćaju dodatnu kartu drugom prevozniku, a isti problem imali su i roditelji koji dovode djecu na pregled - zaključio je Tomić.

Tagovi: