Nastavljena "sječa" kadrova SPS-a: Smijenjena Dorićeva

Andrea Dorić iz Socijalističke partije Srpske (SPS) smijenjena je danas sa mjesta direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci na koje je postavljena prije dva i po mjeseca.

Prema nezvaničnim informacijama Srpskainfo, Dorićevu će na tom mjestu najvjerovatnije zamijeniti „stara“ direktorica Jelena Kurtinović iz SP.

Time će se Kurtinovićeva nakon samo dva i po mjeseca vratiti na svoje staro mjesto sa kojeg je otišla nakon što je Dorićeva imenovana za direktoricu.

Ovim se nastavlja „sječa“ kadrova SPS sa kojom je SNSD prije par dana raskinuo koaliciju.

Izvor Srpskainfo iz vladajuće koalicije rekao nam je da je pred Dorićevu bio stavljen izbor da pređe u SNSD i tako zadrži fotelju, ali je ona to navodno odbila.

Podsjećamo, nakon što je SNSD prije nekoliko dana raskinuo koaliciju sa SPS prvi na udaru se našao lider SPS Goran Selak, koji je razriješen dužnosti direktora KPZ Tunjice.

Isti dan razriješena je i njegova sestra Marina Selak, koja se nalazila na funkciji načelnice Odjeljenja za inspekcijski nadzor u Republičkoj upravi za igre na sreću.

Vraća se Kurtinovićeva

Kako je "Nezavisnim" potvrđeno na njeno mjesto se vraća Jelena Kurtinović, koja je obavljala funkciju prije Andree Dorić.

"Istina je da se vraćam na mjesto direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Sutra je primopredaja dužnosti", navela je ona.

Ovo je nastavak čistke kadrova ove političke partije, nakon što SPS više nije dio vlasti.