Nadal: Čim sam tu, znači da sam dobro

Rafael Nadal ima jedinstvenu šansu ove sezone da krene u pohod na kalendarski Gren slem.

Španac je sa velikim ambicijama stigao i na Vimbldon poslije osvajanja pehara u Melburnu i Parizu, čime je skor najvećih trofeja poboljšao na 22.

Novak Đoković, koji ima dva pehara manje, kao i Rodžer Federer, prvi je favorit u Londonu, a za razliku od Pariza, kada je medijima dominirala priča o hroničnoj povredi stopala španskog tenisera, u Londonu je drugačije.

- Očigledno je, čim sam ovde, znači da su stvari bolje. Da nije tako, ne bih sada ni bio ovde. Srećan sam kako sve ide, kako se stvari razvijaju. Ne mogu da budem maksimalno srećan jer ne znam šta sve može da se dogodi. Mogu samo da pričam o tome kako se sada osjećam, barem što se tiče protekle dvije nedjelje - kaže Nadal.

Teniser iz Manakora je potvrdio da stvari za njega idu u dobrom smjeru.

- Ima nekoliko stvari koje su vrlo važne za mene. Prije svega, mogu normalno da hodam većinu dana, gotovo svaki dan. To je glavna stvar. Kada se probudim, ne osjećam taj bol koji sam imao u posljednjih godinu i po dana, tako da sam srećan zbog toga. Diuga stvar, što se tiče treninga, u cjelini je sve bolje. U posljednje dvije nedjelje nisam imao nijedan od tih užasnih dana da ne mogu da hodam - dodao je Španac.

Doduše, rekao je da ne može da garantuje da će sve biti dobro u budućnosti.

- Ne mogu da vam kažem da li će taj povoljan momenat trajati nedjelju, dva ili tri mjeseca. Tretman koji sam uradio nije otklonio moju povredu, niti je poboljšao, ali je nestalo tog bola. To je bio glavni cilj - zaključio je pobjednik Rolan Garosa.

nezavisne.com