Na mjesto u vrtiću čeka 700 mališana

Grad će do kraja godine postati bogatiji za još dva vrtića u Kuljanima i Vrbanji, čime će imati ukupno 31 objekat za predškolsko vaspitanje.

Rekla je ovo za “Glas Srpske” direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović i podsjetila da je u srijedu otvoren vrtić na Petrićevcu, u kojem će biti smješteno 96 mališana iz ovog naselja.

- U planu je da do kraja ove godine u funkciji bude ukupno 31 predškolski objekat, među kojima i dva nova objekta u Kuljanima i Vrbanji - rekla je Kurtinovićeva.

Dodala je da je sa popuštanjem epidemioloških mjera povećan broj mališana u vrtićkim grupama.

- Zbog cjelokupne situacije prouzrokovane virusom korona Institut za javno zdravstvo RS propisao je da je maksimalan broj djece u grupi 25. Poboljšanjem epidemiološke situacije i popuštanjem mjera vratili smo se na prijašnji način rada, što je povećalo smještajne kapacitete - pojasnila je Kurtinovićeva.

Istakla je da je trenutno oko 700 djece na čekanju za prijem u vrtić.

Kurtinovićeva je pozvala roditelje čiji su mališani na konkursu dobili mjesto u vrtiću da donesu ljekarska uvjerenja i rodne listove za djecu kako bi mogli da sklope ugovore.

Pojasnila je da će prvi javni vrtić na Petrićevcu sa radom početi 1. juna.

- Rad će biti organizovan u dvije vaspitno-obrazovne grupe od tri godine do polaska u školu, te dvije jasličke grupe - naglasila je Kurtinovićeva.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je ranije da je prikupljena sva potrebna dokumentacija, te da novoizgrađeni vrtić na Petrićevcu konačno ima upotrebnu dozvolu, čime su ispunjeni uslovi za prijem prvih mališana. Najavio je da je u narednom periodu potrebno izdvojiti oko 60.000 KM za uređenje dvorišta i nabavku sprava za dječja igrališta uz ovaj vrtić. Stanivuković je dodao da su planirana sredstva i za energetsku obnovu vrtića u ulici Sime Miljuša.

On je ranije izjavio da će grad izdvojiti još 300.000 KM za uređenje vrtića u Kuljanima koji bi trebalo da bude završen u avgustu. Za opremanje vrtića u Vrbanji biće izdvojeno dodatnih 170.000 KM.

Podrška Srbije

Stanivuković je saopštio da je vrtić na Petrićevcu izgrađen uz podršku Srbije, te da će grad i dalje nastaviti da njeguje saradnju sa Vladom Srbije, jer je ona veoma važna za razvoj grada.

- Uz podršku Srbije nastavljamo raditi na novim važnim projektima kao što je škola u naselju Ada, o čemu intenzivno razgovaramo - naglasio je Stanivuković.

Tagovi: