Mile za "Glamur" govorio o djetinjstvu: Pješačio sam šest kilometara do škole

Folker Mile Kitić osvrnuo se na svoje odrastanje na selu, školovanje, pa ispričao detalje iz privatnog života koje malo ko zna.

Naime, Mile se prisjetio djetinjstva, pa je za “Glamur” ispričao kako je svakodnevno pješačio šest kilometara do škole:

– Ne znam kako da vam objasnim, ali mislim da sam rastao u srećnim vremenima. Rođen sam u BiH, u jednom selu. Kao mali išao sam u školu, igrao se sa djecom, naravno, bilo je i obaveza prema kući. Nikada se ne stidim toga. Imao sam mirno i srećno djetinjstvo. U to vrijeme su škole bile pune. Kao dijete sam rastao u zdravoj sredini sve do srednjoškolskih dana i mog puta dalje. Pošto sam imao tri starija brata i sestru, kao mezimac sam se izvlačio jer sam bio najmlađi. Dugo sam pješačio do škole. Škola je bila udaljena 6 kilometara od moje kuće. Putevi su bili veoma loši, ništa nije bilo urađeno. Rijedak je traktor bio u selu. Pješačio sam svaki dan 6 kilometara, to mi je bilo sasvim normalno. Čak sam znao i kada se vratim ponovo tamo. Problem je bio zimi. Kada napada dubok snijeg, neko je uvijek iz sela išao naprijed, od starijih ljudi da nam pročiste put – pričao je pjevač.

Zatim se osvrnuo na želje i maštanja koje je imao i djetinjstvu:

– Kao vrlo mali sam volio muziku. Mogu da kažem jednu stvar – nije bilo slave u selu na kojoj nisam bio atrakcija. Uvijek sam bio u maštanjima da postanem neki svirač, pjevač. U muzici sam bio aktivan od malih dana. Moji roditelji nisu shvatali ozbiljno moju želju za muzikom. Čak ni ja nisam razmišljao o tome da ću jednog dana biti tu gdje upravo sada jesam.​ Kada sam napustio svoje rodno selo i otišao u Sarajevo, tada su počele ozbiljne stvari. ​​​​​​Cijeli život sam maštao da postanem profesor fizičkog. Ne postoji sport kojim se nisam bavio, a najviše sam volio adrenalinske sportove. Izgleda da je Bog imao neki drugačiji put za mene.

(Blic)

Tagovi: