Lažni veterinari uzeli ženi novac od prodaje jagnjadi

U Lovincu je 68-godišnjakinja ostala bez novca od prodaje jagnjadi nakon što su je u ponedjeljak pokrala dva nepoznata muškarca s higijenskim maskama preko lica koji su se predstavili kao veterinari i ponudili joj pomoć oko provjere valjanosti novca, saopštila je policija.

Ženi su rekli da imaju saznanja da je novac koji je dobila od prodaje jagnjadi falsifikovan te su joj novac uzeli uz obrazloženje da ga idu pregledati u automobil, ali su se potom "udaljili u nepoznatom smjeru", kaže policija koja traga za prevarantima, prenosi Hina.

Protiv počinilaca će biti podnesena krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu, ali u policiji istovremeno ponovo podsjećaju da ovakve prevare nisu rijetke.

"Mnoga krivična djela protiv imovine počinjena su tako da se počinilac lažno predstavio kao inkasator, poštar, trgovac i slično. U pravilu oštećeni takve osobe puštaju u stan ili porodičnu kuću, ne provjeravaju o kome se radi, često takve osobe ostavljaju bez nadzora te im na taj način omogućuju da počine krivična djela", piše u policijskom saopštenju.

Stoga savjetuju da ljudi ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove dok ne utvrde o kome se  radi, odakle dolazi i što hoće te da od posjetilaca koji se predstave kao službene osobe zatraže i službenu iskaznicu.

Ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznatog prevaranta, njegovom titulom i slično, ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili malaksalosti niti na ponudu knjiga, posteljine i druge robe te prosjačenje, samo su neki od savjeta građanima za zaštitu od prevaranata.