Kako da se izvučete iz ljubavnog trougla?

Ukoliko se nalazite u ljubavnom trouglu, vrijeme vam je da se što prije izvučete iz njega s obzirom da zdrava veza podrazumijeva ženu, muškarca i nikog više.

Muško-ženski odnosi često su isprepletani intrigama koje uglavnom imaju veze sa trećim osobama. Gotovo da ne postoji muškarac koji nije muvao druge djevojke dok je bio u vezi ili djevojka koja je zavodila frajere dok je imala dečka. Prisustvo treće osobe nerijetko ide i dublje od toga, završava se preljubom ili pak ljubavništvom koje se nastavlja do daljnjeg.

Bilo da varate svog partnera ili mislite da vas varaju, nekoliko je stvari koje kod ljubavnog trougla morate da budete svjesni ne bi li ste izvukli živu glavu iz cijele situacije, ali i prestali da povređujete sebe i druge.

Naime, postoje tri moguće opcije, a mi vam donosimo rješenje za svaku od njih.

Vi ste inicijator

Ukoliko ste vi ti koji imate dvije osobe, vrijeme je da ozbiljno razmislite o svojim postupcima. Možete da ostanete bez oboje, a osim toga, to je najnemoralnija stvar u ljubavi. Jeste li svjesni koje posljedice vaše ponašanje može da ima na svo troje? Zapitajte se šta zapravo vi želite od cijele priče i da li je to sve vrijedno toga da na kraju povrijedite sve oko sebe. Samo zato što je vama zabavno, drugima nije. Osim toga, istina najčešće izađe na vidjelo u trenucima kada najmanje očekujete. Svojim postupcima djelujete sebično i nehumano.

Vi ste druga osoba i znate prvu osobu

Smatrate da nikako nije u redu to što radite, ali srce ne bira i nadate se kako ćete jednoga dana doći na prvo mjesto. Pokušajte racionalno da razmislite koliko zaista vrijedi čekati. Šta očekivati od čovjeka koji ne može da se odluči između dvije osobe? Budite prvi koji ćete prekinuti ljubavni trougao bez obzira koliko ste zaljubljeni. Ne treba vam to u životu, vrijeme je da okrenete novu stranicu.

Vi ste tek saznali da postoji još neko, a mislili ste da ste jedini

To je zaista najgora situacija koju možete da iskusite. Saberite se i ne tražite izgovore. Za ljubav je potrebno dvoje. Ukoliko to partner ne može da vam pruži, vrijeme je za nekog novog. Nemate za čime da žalite. Jedino kome može da bude žao je njemu. Treća osoba je vama napravila uslugu jer je razotkrila s kime ste imali posla. Niste zaslužili da vas tako tretiraju. Ne dozvolite da neko od vas pravi budalu. Jedino što ste tražili je ljubav i iskrenost. Ukoliko to partner ne može da vam pruži, ne okolišajte. Svijet je pun dobrih ljudi. Vi ste, eto, naletjeli na nekoga ko ne može da vam pružiti ono što vam treba. Ali ta osoba će naići, kad-tad. Sve što treba je da vjerujete.

Tagovi: