Građani Sprske ove godine će za nabavku odlikovanja platiti 115.204 KM

Predsjednica Republike Srspke će u toku 2019. godine podijeliti odlikovanja u vrijednosti od 115.204 marke, a ugovor za izradu odlikovanja dodijeljen je firmi "Sparta" iz Banjaluke.

Ovu odluku je donijela Služba predsjednika RS u aprilu ove godine, i to na osnovu tendera za nabavku odlikovanja na koji se prijavila samo jedna firma "Sparta", koja je na kraju i dobila posao. Ova odlikovanja se dodjeljuju svima onima koji su na neki način doprinijeli razvoju i promociji Republike Srpske. 
Ipak, građani RS su nebrojeno puta do sada bili svjedoci da se odlikovanja, kupljena njihovim novcem, dodjeljuju osobama koje najmanje zaslužuju da ih prime.
Nedavno je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uručio u Beču Konstantinu Dobriloviću Orden Njegoša trećeg reda, kojim ga je odlikovala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.
Dobrilović je bio savjetnik za Balkan vicekancelara Austrije Hajnc-Kristijana Štrahea, sa kojim se Dodik tada sastao u Beču, a koji je prije nekoliko dana (Štrahe) podnio ostavku na sve funkcije zbog snimaka o njegovoj umiješanosti u koruptivne radnje.

(BN/Buka)

Tagovi: