Federer hoće da kupi Sinsinati?

Švajcarski teniser Rodžer Federer i njegovi saradnici planiraju da kupe Masters u Sinsinatiju.

Dobro obaviješteni teniski izvori prenose da je za turnir koji se održava u SAD "zagrizla" kompanija "Tim8" koje je suosnivač Federer.

U februaru ove godine je objavljeno da USTA (Teniska asocijacija SAD) planira da proda 93,8 odsto vlasništva u turniru za "sumu od devet cifara".

- Bord direktora USTA vjeruje da je vrijeme da se istraže potencijalne strateške opcije kako bi se optimizovao rast u budućnosti turnira i kako bi se turnir odveo na viši nivo - navedeno je u saopštenju.

USTA je kupio Sinsinati Masters 2009. godine za 12,5 miliona dolara i od tada investirao dodatnih 65 miliona.

Federer, koji je "Tim8" sa svojim agentom Tonijem Godsikom osnovao 2013. godine, osvajao je Sinsinati rekordnih sedam puta.

On je prije nekoliko godina osnovao Lejver kup, većinski investitor je "Universal Tennis" sistema i strateški investitor i partner kompanije "On Running".

- U svijetu tenisa, gdje sukob interesa ne poznaje granice, Rodžer može ovo da uradi. Ipak, on je ikona ove igre i stvorio je sjajan odnos sa navijačima u Sinsinatiju. Lijepo je vidjeti da turnir ostane u teniskoj porodici i da ga vodi neko ko razumije i voli naš sport - izjavio je čuveni bivši teniser Endi Rodik.

(B92.net)

Tagovi: