Dodatna sredstva za nastupe banjalučkih sportista na međunarodnoj sceni

Grad Banja Luka će za ovu godinu obezbijediti dodatnih 150.000 KM za finansijsku podršku sportistima i sportskim klubovima koji učestvuju na međunarodnoj sceni.

Gradonačelnik Igor Radojičić kaže da su, u protekle tri godine, banjalučki sportisti uspjeli na više frontova da se probiju na međunarodnu scenu i da će Grad, uprkos složenoj ekonomskoj situaciji, obezbijediti dodatna sredstva kako bi pomogao nastup banjalučkih sportista na međunarodnoj sceni.

- Uglavnom je riječ o pojedninačnim sportistima kao što su plivanje, borilačke vještine i atletika, ali imamo i niz klubova koji su uspjeli da se probiju na internacionalnu scenu- naglašava Radojičić.

Kada su u pitanju ekipni sportovi, FK Borac se vratio na međunarodni scenu, RK Borac je već duži niz godina u Evropi, ŽKK Orlovi igra regionalnu ligu, a tu su i odbojkašice BL voleja.

– Ovo je, svakako, prilika da Banja Luka ponovo gleda evropske mečeve, da se naši klubovi, ali i grad afirmišu i na međenuradnoj sceni – istakao je gradonačelnik Radojičić.

Odluka o dodadnoj finansijskoj podršci banjalučkim sportistima trebalo bi da bude usvojena na narednoj sjednici Skupštine grada, koja će biti održana 2. septembra.

Tagovi: