Direktori poslali na festival pogrešnu predstavu

Predstava „Pometnje pitomca Terlesa“ nije prikazana na „Danima Zorana Radmilovića“ u Zaječaru uprkos propozicijama „Teatar festa“ Narodnog pozorišta Republike Srpske. Umjesto predstave Alternativne teatarske aktivne kompanije iz Podgorice u Zaječar je bez obrazloženja otišla druga predstava.

Predstava „Pometnje pitomca Terlesa“ pobijedila je na ovogodišnjem Festivalu monodrame mladog glumca koji se održava u okviru pratećeg programa „Teatar festa Petar Kočić“.

- Prema sporazumu između direktora NSRS i direktora Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ pobjednička drama Festivala trebalo je da po automatizmu nastupi na „Danima Zorana Radmilovića“, ali to se nije desilo. Da stvar bude gora, član žirija na Festivalu monodrame mladog glumca bio je direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić - rekao je za MojaBanjaluka.info režiser predstave „Pometnje pitomca Terlesa“ Zoran Rakočević.

On dodaje da je propozicijama „Teatar festa“ određeno da pobjednička predstava Festivala igra na „Danima Zorana Radmilovića“ i ističe da je Narodno pozorište RS uprkos tome u Zaječar poslalo drugu predstavu.

- Međutim, nisu nas pozvali. Pisao sam obojici direktora i dobio sam vrlo sažet, skoro pa nemušt odgovor samo od Novakovića. On je istakao da na „Dane Zorana Radmilovića“ putuje jedna monodrama sa Festivala, ali da nije obavezno da to bude pobjednička predstava - kazao je Rakočević.

Iz Narodnog pozorišta RS nisu nam odgovorili na pitanja u vezi sa ovom temom ni nakon osam dana.

Portparol NPRS Jelena Trninić Miličević u kratkom odgovoru je istakla kako se nada „da će direktor NPRS odgovoriti na naša pitanja“.

G. Dakić