Derventa: Nestao Boris Legenović (12), potraga u toku

Derventska policija je od jutros na nogama u potrazi za dvanaestogodišnjim Borisom Legenovićem iz ovdašnjeg sela Gornji Detlak, čiji je nestanaka uočen juče (četvrtak).

Iz Policijske uprave Doboj su naveli da je, prema izjavi člana porodice, dječak poslednji put viđen juče i na sebi je imao kratke šarene pantalone i crvenu majicu kratkih rukava.

- Dječak je kratko ošišan, smeđe kose i smeđih očiju, visine oko 1,50 metar i težine oko 45 kilograma  - precizirali su iz dobojske Policijske uprave.

Iz policije apeluju na sve građane da, ukoliko vide nestalo lice ili dođu do bilo kakvih saznanja o njemu, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni broj telefona 122.

Kako naš portal saznaje, nestali dječak je dijete rastavljenih roditelja, i sa ocem živi na porodičnom imanju u Gornjem Detlaku.  Njegov otac, kako kazuje naš izvor, je u četvrtak poslije podne dočekao njegov povratak iz obližnje Osnovne škole u Kalenderovcima. Navodno je nešto kasnije  uočio i njegov uobičajeni izlazak iz dvorišta.

- Međutim, pošto se dječak nije do noći vratio kući, zabrinuti otac se dao u potragu. Pošto traganje nije dalo rezultate, slučaj je u petak oko 9.10 časova prijavljen policiji, otkada je i počela zvanična potraga -saznajemo od izvora upućenog u ovaj slučaj.

Takođe, saznajemo da dvanaestogodišnjak nije pronađen ni na adresi njegove majke na obližnjem derventskom području.

U PRIPRAVNOSTI ŽANDARMERIJA I LOVCI

Nestanak dvanaestogodišnjeg dječaka Borisa Legenovića,  iz Gornjeg Detlaka, uznemirio je ne samo članove njegove porodice i nego i mještane ovog derventskog kraja.

Potparolka Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez je za naš portal rekla da su, uz kriminalističku službu, u potragu uključeni policajci Policijske stanice Derventa.

- Ukoliko u dogledno vrijeme dječak ne bude pronađen, očekivati je da se u potragu uključi i žandarmerija - rekla nam je Kerkezova.

U tom slučaju, uz mještane, uključenje u potragu najavljuju i ovdašnji lovci.

Ninko Đurić

Tagovi: