Demos u Prijedoru uručio više od 400 članskih karata

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je večeras u Prijedoru da je Demos politička opcija koja je spremna za kompromis koji će biti jedna od osnovnih postavki ove stranke, a potom i sabornost.

– Bez kompromisnih rješenja ni u jednoj lokalnoj zajednici, ni na nivou Republike Srpske, a takođe ni BiH, teško možemo doći do rješenja koja će donijeti najveći stepen zadovoljstva svima na koje se ta rješenja odnose – rekao je Čubrilović na svečanom uručenju članskih kartica članovima koji su pristupili prijedorskom odboru Demosa.

On je naveo da je sabornost jedan od segmenata na kojem treba graditi budućnost.

– Sabornost na kojoj insistiramo kao politička organizacija govori o tome da moramo tražiti kapacitet unutar našeg naroda, da možemo da kažemo da smo ovdje sigurni i da za nas ovdje mjesta ima samo pod uslovima koje mi prihvatamo, a ne pod uslovima koje drugi diktira – dodao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, Demos je političko osvježenje, bez obzira na političko iskustvo, i očekuje dobre rezultate na lokalnim izborima nakon kojih će se znati prava vrijednost ove stranke koja je do sada završila proces organizovanja u 57 lokalnih zajednica.

Predsjednik Regionalnog odbora Demosa prijedorske regije Ranko Kolar rekao je da će večeras biti uručeno više od 400 članskih karata.

Predsjednik prijedorskog Gradskog odbora Demosa Tomislav Prpoš rekao je da je ovo potvrda kontinuiranog rada u ovom gradu i regiji, da teku pripreme za lokalne izbore i da je ubijeđen da će Demos biti značajan politički faktor u Prijedoru.

– Promovisaćemo Demos kao politički subjekt koji zna šta hoće. Nismo zadovoljni postojećim stanjem. Imamo rješenja, pogotovo u oblasti privrednih dešavanja. Očekuju nas teški mjeseci. Trebaće mnogo strpljenja i mudrosti  -poručio je Prpoš, koji je i potpredsjednik stranke.

Svečanom uručenju članskih karata prisustvovala je Suzana Gašić koja je na prijedlog Demosa imenovana za ministra trgovine i turizma Republike Srpske.