Bravo za banjalučki DIS: Poslušajte pjesmu “Zaborav” iz predstave “Dnevnik nepoznate generacije”

Članovi DIS pozorišta mladih Banjaluka objavili su "Zaborav", spot za pjesmu iz predstave „Dnevnik nepoznate generacije“ i oduševili publiku.

Predstavu su radili mladi sa obala Vrbasa, neki novi klinci koji posljednjih nekoliko godina stvaraju svoj svijet.

- Predstava govori o starim dnevnicima pisanim rukom i o onoj ljubavi koja nas bar jednom u životu zadesi - rekao je za naš portal Novica Bogdanović, reditelj iz DIS-a. 

Pjemu "Zaborav" na maestralan način otpjevala je Tijana Anđela Kasipović.

Autor teksta je Aleksandar Vasiljević, student dramaturgije na Akademiji u Banjaluci

Kompozitor je Zoran Šugić, spot je osmislio Ognjen Bogdanović, a realizovali ga momci iz UNVO kanala. Spot je sniman u studiju Zibor.

Autor predstave je Milan Bogdanović, mladi osamnaestogodišnjak sa zavidnim pozorišnim opusom i nagradama kao što su Mravac, Svetosavska nagrada, Nagrada sa Fedre, Fadora... 

U spotu glume Kristina Čulić i Filip Ignjatić.

Predstava je na repertoaru DIS - Pozorišta mladih Banjaluka, a publika je može pogledati na Pozorišnoj sceni banjalučkog Doma omladine.

 

 
Dnevnik nepoznate generacije

🎉 28. ROĐENDAN POZORIŠTA🎊 📓 "Dnevnik nepoznate generacije" 🕣 23.12.2019. 20:30h 🏢 DIS POZORIŠTE MLADIH BANJA LUKA 🎫 Vaše ulaznice možete rezervisati na: *aplikacija BL TEATAR *mail: disteatar@gmail.com *viber/sms/ 060 360 2111 *telefonom: 051 92 55 99 Režija: Milan Bogdanović Text: Aleksandar Vasiljević Igraju: Marko Bojić Anja Banjac Andrej Nježić Tijana Anđela Kasapović Ovo je predstava o ljudima. Običnim malim ljudima. Zapravo ovo je predstava o nama. Ovo je predstava o jednoj hladnoj zimi i predstava o zaboravu. Bila bi laž kada bih rekao da ovo nije predstava o mržnji ili ljubavi. Takođe ovo je predstava o Mirku koji je u četrdeset drugoj godini života, taman što se preselio od roditelja, pronašao četiri stara dnevnika. Znate one dnevnike u koje ste kao mali zapisivali sve što vam se desilo ili opisivali nekoga ili nešto. Ovo je predstava o ljudima i tinejdžerima. Snijeg je već davno zatrpao sve uspomene, ostali su samo dnevnici. Zato požurite da vidite ovu predstavu jer će i mastilo jednom da izblijedi. Kompozitor: Zoran Šugić Dizajn svjetla: Nina Trivić Obrada zvuka: Jana Vuksan Ton majstor: Jana Vuksan Video animacije: Milan Bogdanović Scenografija: Aleksandar Vasiljević, Milan Bogdanović Kostimografija: Tijana Anđela Kasapović

Posted by Dis - Pozoriste mladih Banja Luka on Tuesday, December 17, 2019

Mojabanjaluka.info