Bezobrazno i bahato: Divljao motorom i za 24 minuta napravio 80 prekršaja

Devetnaestogodišnji Splićanin Adrian P. koji je najprije na YouTubeu objavio a potom uklonio snimak svoje sulude jurnjave motociklom po splitskim ulicama, uhapšen je i vjerovatno će morati da plati vrtoglav iznos za nagomilane kazne, a zbog učestalog ponavljanja jednih te istih prekršaja biće upućen i na vanredni ljekarski pregled.

Takođe, vlasti su mu oduzele motocikl.

Na snimku koji je uklonjen Adrian juri svojim suzukijem (kojem tepa Suzana) 200 kilometara na sat, prolazi kroz crveno svjetlo na semaforu, provlači se između automobila, prelazi preko pune linije na, vozi po trotoaru, galame na pješake da se sklone, pored jedne škole vozi 150 na sat...

U nešto više od 24 minuta koliko je na snimku trajala njegova vožnja, počinio je više od 80 saobraćajnih prekršaja. 

Splitska policija uhapsila je divljeg motociklistu u utorak naveče zbog svih prekršaja koje je počinio snimajući se i objavivši snimak. Ironično, u snimljenom videu išao je u policijsku upravu kako bi obavio razgovor u vezi sa prethodnim divljanjem na putu, piše portal "24 sata.hr".

- Taj video snimio sam prije dvije sedmice. Kupio sam novu kameru i išao sam se samo malo provozati kroz grad. Pričao sam bez veze i cilj mi nije bio činiti prekršaje. Moja strast prema autima i motorima traje još otkad mi je bilo 10 godina. Dok je moj otac letio kao pilot, na aerodromu u Sinju prakticirao sam vožnju. I naučio. Posuđivao sam auto, vozio gradom bez vozačke, a čim sam navršio 18 godina, položio sam vozački - rekao je u utorak pomenuti mladić za "Jutarnji list" dodajući da poštuje saobraćajna pravila "ali ne na legalan način" nego na onaj "koji mu je u glavi".

Prijeti mu do tri godine zatvora

Policija je nad njim provela kriminalističko istraživanje jer je počinio krivično djelo "obijesne vožnje u saobraćaju", a zbog divljanja na putu prijeti mu do tri godine zatvora. Predat je u pritvor, a protiv njega će policija podnijeti krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu.

Osim divlje vožnje, policajci su utvrdili da je napravio i više različitih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, radi čega će takođe biti procesuiran, piše portal "24 sata.hr".

- Zbog upornosti u činjenju prekršaja i opravdane sumnje da mladić nije sposoban sigurno upravljati vozilom, te očigledno ne shvaća ozbiljnost prekršaja koje čini i kojima dovodi u opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju, bit će upućen na izvanredni liječnički pregled, te će se ovisno o utvrđenom poduzeti daljnje potrebne radnje - saopšteno je iz splitske policije.

Inače, na snimku mu je nabrojano više od 80 počinjenih prekršaja u saobraćaju za koje bi, kada se svi saberu, trebalo da plati više do milion kuna (oko 265.000 KM)

Portal "24sata.hr" objavio je spisak svih prekršaja koje je počinio kao i kazne koje može dobiti za počinjene prekršaje.