Apel građanima da na vrijeme podnesu zahtjev za zamjenu dokumenata

Policijska uprava Banjaluka apelovala je da građani provjere rok važenja svojih ličnih dokumenata, lične karte, putne isprave i vozačke dozvole i na vrijeme podnesu zahtjev za zamjenu za sebe, ali i svoju maloljetnu djecu.

Građanima je omogućeno i da posredstvom internet stranice /www.mup.vladars.net/, android aplikacije, kao i viber čet bot aplikacije MUP Republike Srpske mogu pristupiti SMS servisima putem kojih mogu da provjere podatke i dobiju obavještenja o trenutnom statusu ličnih dokumenata, te registraciji vozila, novčanim kaznama i uplatama, kao i kaznenim bodovima, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Uslov za korišćenje SMS servisa je da građanin lično prijavi broj mobilnog telefona organizacionoj jedinici MUP-a, nadležnoj za izdavanje ličnih dokumenata u kojoj ima prebivalište. Cijena usluge je 0,10 KM po poslatoj poruci, a mogu da je koriste svi građani bez obzira na mobilnog operatera čiji su pretplatnici.

U saopštenju se ističe da Policijska uprava Banjaluka preduzima sve neophodne mjere i radnje kako bi lokacija za izdavanje ličnih dokumenata u gradu Banjaluci radila maksimalnim kapacitetom, uz obavezno poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

O povećanom obimu poslova lokacije za izdavanje ličnih dokumenata govori i podatak da je samo u prvih 18 dana ovog mjeseca zaprimljeno 2.728 zahtjeva građana za izdavanje putnih isprava, što je 1.457 zahtjeva više nego u aprilu mjesecu, kada je ukupno zaprimljen 1.271 zahtjev, pored zahtjeva za utvrđivanje JMB, za potvrdu o mjestu prebivališta/boravišta, izdavanje lične karte, vozačke dozvole i registraciju vozila.

U saopštenju se i podsjeća da lokacija za izdavanje ličnih dokumenata radi radnim danom od 7.00 do 19.00 časova, odnosno u dvije smjene.

Tagovi: