Ekipa OŠ ''Petar Kočić'' pobjednik takmičenja o minama

Učenici sedmog razreda Osnovne škole ''Petar Kočić'' iz Kravice, kod Bratunca, osvojili su prvo mjesto na Devetom državnom takmičenju u Banjaluci, koje je organizovalo Društvo Crvenog krsta BiH pod nazivom "Misli - mine".

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Bratunac Mirjana Ostojić kaže da je ovo tradicionalno takmičenje koje se održava u okviru programa upozoravanja na opasnost od mina.

"Na takmičenju su učestvovale po tri ekipe iz Republike Srpske i Federacije BiH, a u pobjedničkoj ekipi iz Kravice bili su Darko Živanović, Jovana Ostojić i Anđela Jovanović", rekla je Ostojićeva.

Ovim učenicima su dodijeljene medalje, diplome i zahvalnice, a kravičkoj školi pehar. Učenici koji su osvojili prvo mjesto na tom takmičenju dobili su i po tablet računar.

Ostojićeva je podsjetila je da su učenici iz bratunačke OŠ "Petar Kočić", koje je pripremala nastavnica Slađana Zarić, osvojili treće mjesto na takmičenju "Misli - mine" Crvenog krsta Republike Srpske, čime su stekli pravo da učestvuju na nedavno održanom državnom takmičenju.

Tagovi: