O zahtjevu Milice Marković za odlazak u banju odluka sljedeće sedmice

Milica Marković, poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH, podnijela je zahtjev Zajedničkoj komisiji za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH o odobravanju skoro 3 000 KM za liječenje u Banji Koviljača, međutim donošenje odluke o tome je odgođeno za narednu sjednicu.

“Posljednje tri godine imam ozbiljne zdravstvene probleme sa kičmom što s vremenom postaje sve progresivnije“, napisala je u svom zahtjevu Marković.

Obraćala sam se sa zahtjevom Fondu zdravstvenog osuguranja Republike Srpske da mi odobre ovaj tretman, ali je Fond odbio moj zahtjev“, navela je zastupnica Marković, čija su mjesečna primanja oko šest hiljada maraka.

Fond zdravstvenog osiguranja RS u januaru je razmatrao zahtjev Milice Marković i odbio ga kao neosnovan.

“Rješavajući po zahtjevu osiguranog lica, na osnovu priložene medicinske dokumentacije, Komisija za upućivanje na liječenje izvan RS, na sjednici održanoj 8. januara 2018. godine utvrdila je da ne postoje uslovi za upućivanje osiguranog lica na medicinsku rehabilitaciju u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača iz razloga što Fond nema zaključen ugovor sa tom ustanovom“, napisano je u Rješenju Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

Markovićeva za Srpskainfo kaže da se mnogo ne obazire na negativne komenatre onih koji su njen zahtjev nazvali sramnim, imajući u vidu velike plate poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

“Nemam komentara na to. To su besposleni ljudi koji komentarišu na portalima, koji se time bave. Znam da je moj zahtjev podnesen na osnovu odluke ili Pravilnika Administratovne komisije. Šta god da odluči, ja ću takvu odluku da prihvatim,”  kaže Markovićeva.

Ona dodaje da će iskoristiti mogućnost koju su iskoristili neki drugi poslanici. Nisam ni prva ni posljednja – poručuje Markovićeva.

Prema podacima Centara civilnih inicijativa, ukupna primanja poslanika Predstavničkog doma BiH prošle godine iznosila su od 4.800 do 6.500 KM.

 

Tagovi: