Piskavica: Radojičić ozvaničio početak izgradnje vodovoda

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas je u zaseoku Kneževići u Mjesnoj zajednici Piskavica ozvaničio početak izgradnje vodovoda u dužini od 336 metara, čime će biti obezbijeđena voda za sve korisnike.

Radojičić je u zaseoku Štrpci posjetio gradilište drugog kraka vodovoda u dužini od 850 metara, saopšteno je iz Uprave grada Banjaluka.

"Ukupna vrijednost ovih radova je oko 80.000 KM, a cilj je da vodovod, koji je već stigao do ovih krajeva, bude sproveden u domaćinstva koja nisu imala vodu. To je dio šire priče, budući da ove godine imamo mnogo posla u oblasti vodosnabdijevanja. Od Crnog vrela, gdje bi trebalo da završimo fabriku vode i u toku su tri tendera za tri kraka ovog vodovoda u Golešima, Donjem Pervanu i rezervoaru Đurića glavica", rekao je Radojičić.

On je u Bronzanom majdanu posjetio lokalnu Osnovnu školu "Mladen Stojanović" i obnovljeno sportsko igralište ove škole za šta je grad izdvojio 23.000 KM.

U ovom naselju, Radojičić je posjetio i novootvorenu fabriku obuće "AM šuz".

"Konačno je obnovljena proizvodnja u ovoj fabrici i sada postoji partner koji je ozbiljan. Kapacitet ovog pogona je 200 radnika, što za ovaj kraj može biti veoma značajno. Teško se sjetiti kada je ovdje otvoren bilo kakav pogon, a ovo je područje u koje je veoma malo ulagano u komunalnu infrastrukturu i potrebe su zaista velike", dodao je Radojičić.

Odbornik u Skupštini grada Dragomir Batar rekao je da je ovo jedan od najznačajnih perioda u bližoj istoriji Bronzanog majdana.

Tagovi: