U Čelincu ukazano na problem kockanja mladih

Dokumentarni film ''Ulog'' autora Dejana Stankovića, koji govori o problemu kockanja prikazan je u Čelincu.

O ovoj društvenoj pošasti provedena je i anketa među mladima od 18 do 30 godina na području ove opštine, a prema kojoj je 70 odsto ispitanika reklo da provodi dio vremena na mjestima gdje se kocka.

Najviše mladih igra bingo i to nešto više od 60 odsto ispitanika, na drugom mjestu su sportske kladionice, a na trećem loto.

U Domu zdravlja „Sveti Vračevi“ u posljednje tri godine nije bilo slučajeva da se neko obrati za pomoć pri liječenju ovog poroka, a kao mogući uzrok navode zatvorenost i specifičnost našeg mentaliteta koji je u malim sredinama naročito izražen.

Organizatori projekcije i prezentacije je Aktiv mladih Socijalističke partije Čelinac, koji su na ovaj način željeli da skrenu pažnju na problem kockanja i uticaju po društvo, te da to bude povod za dalje korake na rješavanju ovog problema koji je poguban za društvo.

– Problemom kockanja mladi će se i dalje baviti a nadam se da će i drugi krenuti našim stopama. Aktivnost koju su smo danas pokrenuli neće stati u budućnosti – rekla je predsjednica Aktiva mladih Dejana Đurić.

Srpskainfo

Tagovi: