Radojičić: Banjaluka ima namjeru da se pozicionira kao regionalni centar

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da ovaj grad ima namjeru da se konceptualno pozicionira kao regionalni centar i da dalje razvija saradnju sa gradovima u zemlji i inostranstvu

"Geografski položaj našeg grada je veoma povoljan. Pozicionirani smo tako da se za svega par sati iz Banjaluke može doći do glavnih gradova i centara država centralne i jugozapadne Evrope", rekao je Radojičić. 

Tokom svečanog prijema upriličenog povodom 22. aprila - Dana grada za delegacije gradova i opština, Radojičić je naveo da je aktuelna gradska administracija dvije godine na vlasti i da ima dosta ideja, ambicija i vizija usmjerenih na dalji razvoj grada u svim njegovim oblastima. 

Radojičić je među aktivnostima gradske administracije naveo donošenje strategije razvoja za narednih 10 godina, izradu urbanističkog plana za narednih 20 godina, izradu akcionog plana zelenog grada, a među realizovanim projektima je istakao izgradnju Eko–toplane. 

"Naš najpopularniji program kojeg smo realizovali sa društveno odgovornim firmama, prema riječima građana, je izgradnja dječijih igrališta", dodao je Radojičić. 

On je podsjetio da se Dan Grada - 22. april, obilježava u znak sjećanja na oslobođenje od okupatora 1945. godine. 

Radojičić je naveo da je tokom Drugog svjetskog rata Banjaluka imala više od 4.500 žrtava, većinom civilnih, usljed terora okupatora. 

U okviru obilježavanja Dana grada, Radojičić je upriličio prijeme i za delegaciju distrikta Vasiljevska Ostrva, dijela Sankt Petersburga, kao i za delegaciju Kumanova.

Tagovi: