Novoasfaltirani dio Moravske ulice pušten u saobraćaj

U mjesnoj zajednici Modriča tri večeras je svečano pušten u saobraćaj novoasfaltirani dio Moravske ulice, dužine 450 metara, koji su Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske i opština Modriča finansirali sa 42.416 KM.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da je asfaltiranjem dijela Moravske ulice i prošle godine ulice Šamački put završena izgradnja ukupno 1.000 metara asfaltnog puta koji prigradske mjesne zajednice Modriču tri i Modriču pet povezuje sa centrom grada i magistralnim putem Banjaluka-Bijeljina.

“Asfaltiranjem ulica poboljšaće se kvalitet života mještana Modriče tri i Modriče pet, izbjeglih iz više od 30 opština bivše Jugoslavije”, rekao je Krekić.

On je naglasio da je za asfaltiranje dijela Moravske ulice Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srske izdvojila 30.000 KM, a opština Modriča 12.416 KM iz budžeta.

Predsjednik Mjesne zajednice Modriča tri Boro Bijelić rekao je da u ovom prigradskom naselju ima ukupno 12 kilometara ulica, od kojih su do sada asfaltirana četiri kilometra.

“Modriča Tri ima 600 domaćinstava sa više od 2.000 stanovnika”, rekao je Bijelić.

Tagovi: