Nezadovoljni mještani traže sanaciju cijele ulice Davida Štrpca

Mještani Ulice Davida Štrpca od broja 56 do 102 u naselju Paprikovac danas su nakratko blokirali put i dalje aktivnosti na rekonstrukciji puta.
Kako kažu, na sastanku Savjeta mjesne zajednice, koji je održan sa mještanima ove ulice prošle godine, rečeno im je da je zahvaljujući učešću grada i donatorskim sredstvima prikupljeno dovoljno za rekonstrukciju cijele ulice od 413 metara i da im zbog toga nije jasno što se radi na rekonstrukciji samo 200 metara ulice.
Saniranje je počelo prije nekoliko dana, a okupljene građane juče je udaljila policija jer, kako kažu, njihov mini-protest nije bio najavljen.
Glavni pravac od 413 metara je u lošem stanju sa udarnim rupama i mrežastim pukotinama u cijeloj dužini.
"Potrebna je rekonstrukcija cijele ulice, a ne samo dijela. Prvi asfalt u ovoj ulici postavili su mještani prije mnogo godina. On je dotrajao i pun oštećenja i treba sanirati kompletnu ulicu", rekla je jedna mještanka.
Gradonačelnik Igor Radojičić danas je rekao da nije bio upoznat sa ovim događajem.
"Radili smo projekat i još uvijek radimo Projekat jačanja mjesnih zajednica sa UNDP-om i šest mjesnih zajednica je uključeno i projekte su sami savjeti kandidovali", rekao je Radojičić.
Nezavisne novine

Tagovi: