Područna škola u Priječanima u novom ruhu

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, posjetio je danas obnovljenu područnu Osnovnu školu ''Jovan Dučić'' u Priječanima, koja je obnovljena zajedničkim trudom škole, donatora, Gradske uprave i Ministartsva prosvjete i kulture.

Gradonačelnik Radojičić je rekao da je ova škola bila u jako lošem stanju, a da je danas u potpunosti rekonstruisana. Radojičić je naglasio da nas najviše može radovati činjenica da će od iduće školske godine biti više djece u područnoj školi u Priječanima.

"Prošle godine smo napravili kompletan pregled stanja u svim banjalučkim osnovnim i srednjim školama. Iako Grad nema obaveza prema osnovnim školama, ipak imamo obavezu da poboljšamo uslove za naše učenike. Po osnovnom budžetu za sanaciju je bilo predviđeno šest škola, a rebalansom budžeta predviđeno je značajno povećanje sredstava za sanaciju i rekonstrukciju škola. Ako uzmemo u obzir i sufinansiranje pojedinih projekata, to će biti iznos od oko 500.000 KM. Mislimo da bi to u ovoj godini značilo sanaciju 12 osnovnih i tri srednje škole što bi bio najveći posao u školama unazad nekoliko godina", istakao je Radojičić.

On je dodao da su Priječani mjesna zajednica sa dosta komunalnih problema.

"Ovdje se dosta ljudi doselilo, mnogo je novih domaćinstava i mnogo više je i djece. Najveći problem je put za Priječane, potom most koji već dvije godine čeka na reviziju i gdje je izvođač radova u pokušaju rekonstrukcije i pokušavamo most pustiti u funkciju što je prije moguće", rekao je gradonačelnik.

Rankica Pušić, direktor OŠ „Jovan Dučić“, kazala je da je u rekonstrukciju škole uloženo 53.000 KM i da danas školu u Priječanima pohađa oko 100 učenika u tri smjene.

"Objekat škole je u potpunosti obnovljen, sanirani su krov, stolarija, podovi, mokri čvorovi i dvorište. Izražavam zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku, kao i Ministarstvu prosvjete koji su pomogli sanaciju škole u Priječanima", rekla je Pušić.

Predsjednik Savjeta MZ Priječani Darko Škobić, rekao je u školi svakim danom sve više učenika, iako bi ih bilo više da roditelji ne upisuju djecu u Trn ili Lazarevo. On je zahvalio Gradskoj upravi na sanaciji školi i izrazio nadu da će uskoro biti riješeni i drugi infrastruktruni problemio u ovom naselju.

Tagovi: