Ljepotice iz BiH: Majka i kćerka se okitile titulama mis Italije

Alma Hodžić rođena je u Italiji, a porijeklo vodi iz Jajca. Od 15. godine počela je koračati po italijanskim modnim pistama.
Ova mlada manekenka, osim što studira medicinu, radi i za “Elite Model Management Milano”, a nosi modele eminentnih modnih dizajnera.
"Od petnaeste godine sam u svijetu mode, uz veliku podršku moje majke Mersihe, koja je uvijek bila uz mene. Dosta sam uložila truda da bih došla do željenih rezultata i ostvarila saradnju s mnogim poznatim dizajnerima. Veoma sam srećna zbog toga i veliko zadovoljstvo predstavlja to što nosim njihove kreacije", kaže mlada manekenka.
Lani se takmičila za Mis Italije, a u konkurenciji od 15.000 djevojaka, nakon regionalnih takmičenja, uspjela se plasirati u polufinale.
"Ušla sam u uži krug takmičenja od 30 djevojaka, a to je za mene bilo prelijepo iskustvo. Upoznala sam dosta djevojaka iz cijele Italije s kojima i danas imam kontakte, dok s nekima nosim modne revije", ističe Alma.
Dosta je, kako kaže, vezana za Jajce, grad u kojem su rođeni i njeni roditelji.
"Koliko mi obaveze dozvoljavaju, uvijek rado posjetim svoju porodicu koja živi u prelijepom Jajcu. Imam želju da se profesionalno fotografišem kraj vodopada i da tako predstavim svoj grad u Italiji", govori Alma.
Interesantno je i da je njena majka Mersiha Hadžić ponijela laskavu titulu misice, i to 2014. godine na regionalnom takmičenju „Mis mama Italije“, a to je bio preduslov za ulazak u glavno nacionalno finale.
Pjevala sevdalinku
"Bila sam među 20 najljepših majki Italije i to je za mene bilo nevjerovatno iskustvo. U ovom takmičenju, osim ljepote, ocjenjivale su se i druge osobine. Ja sam se predstavila s našom lijepom sevdalinkom", govori Mersiha.
Dok je Alma u svijetu mode, njena starija sestra Alisa bavi se sportom i studira ekonomiju i finansije.
Ponos roditelja
"Uspjeh vlastite djece je veliki uspjeh i ponos roditelja. Svaki roditelj treba posvetiti mnogo vremena i truda vaspitanju djece, treba razgovarati s njima i razumjeti ih. Nikad mi nije bilo teško da učinim nešto za svoje kćerke. Ne mogu opisati svoju sreću što imam dva bisera", ističe Mersiha.
Dnevni avaz

 

Tagovi: