Hit: Trojica igrača zakasnili na autobus, ekipa ih nije sačekala

Jedan od konkurenata za titulu Prve lige RS Rudar Prijedor u nekompletnom sastavu otputovao je u Foču, gdje će se u subotu od 16.30 časova sastati sa Sutjeskom, ali ne zato što ima povrijeđenih ili suspendovanih igrača, već jer je došlo do nesporazuma, pa su trojica fudbalera zakasnila na autobus te ostala u Banjaluci.

Riječ je o Drašku Loliću, Milanu Šakiću i Dušanu Komljenoviću, koji nisu na vrijeme sačekali ostatak ekipe koji je išao iz Prijedora. Kako saznajemo, oni nisu imali dovoljno vremena da se spreme i dođu na dogovoreno mjesto pošto su bili na jutarnjem treningu u Prijedoru i nakon toga su išli do svojih kuća u Banjaluci kako bi uzeli stvari pošto su “rudari” putovali dan ranije.

Oni su razočarani odlukom stručnog štaba da ih ne sačeka nekoliko minuta, a predsjednik ekipe Dalibor Majkić uvjerava da je došlo do nesporazuma i da nema nikakvih problema u timu."

Bilo je niz nesporazuma, ali mislim da ne treba praviti dramu. To je bila odluka šefa stručnog štaba i sportskog direktora. Čuo sam se sa momcima i izvinili su se, a da li će biti sankcija, o tome ćemo poslije",  istakao je Majkić.

Što se tiče trenera Zlatka Jelisavca, on se drži one izreke “Koga nema, bez njega se može i mora”.

"Nema druge, moraćemo igrati bez njih. Idemo na pobjedu u Foči jer smo svjesni da samo tako možemo ostati na vrhu. Neće biti lako zato što je Sutjeska jaka ekipa, puno bolja nego jesenas, a pogotovo su čvrsti na svom terenu", kazao je on.

Derbi 22. kola igraće Zvijezda 09 i Željezničar Sport tim, a ovaj meč imaće dvostruku važnost pošto odlučuje koja će ekipa izboriti plasman u Ligu za prvaka, ali i ko će sa prve pozicije u konačnu borbu za titulu. Zvijezda 09 u posljednje vrijeme igra odlično, pa nema sumnje da će ići na pobjedu kako bi zadržala pol-poziciju. S druge strane, i Željezničar ima svoju računicu pošto juri šesto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu za prvaka, tako da neće doći sa bijelom zastavom u Bijeljinu.

"Oni su mlada ekipa i sigurno neće biti lako, pogotovo što se bore za Ligu za prvaka. Međutim, očekujem pobjedu bez obzira na to što smo se malo ispraznili nakon Kupa. Ritam je težak i malo smo umorni, ali idemo na prvo mjesto i ništa nam ne smije biti alibi. U posljednje vrijeme smo u odličnoj golgeterskoj formi i nadam se da ćemo tako nastaviti", istakao je fudbaler Zvijezde 09 Nikola Mazić.

Željezničar ne zavisi samo od sebe jer je Podrinje ispred njih za jedan bod i, ako trijumfuje, sigurno ostaje na toj poziciji. Banjalučani se nadaju da im “fenjeraš” Sloga može otkinuti barem bod kako bi imali šansu za šesto mjesto.

"Nemamo imperativ, ali dok god postoji nada, borićemo se. Pokušaćemo da uradimo šta je do nas, a šta će biti u Janji, na to ne možemo uticati. Zvijezda ima kvalitetne igrače, ali sigurno su malo poljuljani zbog visokog poraza u Kupu BiH. Malo su i umorni, pa ćemo to pokušati iskoristiti", kazao je golman “Želje” Asmir Avdukić.

Sve utakmice 22. kola na programu su u subotu od 16.30 časova, a sastaju se: Zvijezda 09 – Željezničar ST, Tekstilac K. – Kozara, Napredak – Slavija, Podrinje – Sloga (D), Sutjeska – Rudar Prijedor, Drina (Z) – Sloboda (MG).

Glas Srpske

Tagovi: