Otvorena vrata Eko toplane, ali samo za SNSD

Predstavnici gradskih mjesnih zajednica danas su posjetili '’Eko toplanu’’ i izrazili zadovoljstvo onim što je ovo preduzeće učinilo u proteklom periodu, pojedini su istakli da su zadovoljni grijanjem i građane su pozvali da plaćaju račune.

Pozitivno su ocijenili desetogodišnji ugovor sa Šumama Srpske, osvrnuli su se i na vlastita iskustva, te su se pozabavili i važnošću razvijanja svijesti o redovnom plaćanju računa.

Ono što itekako privlači pažnju je pozitivna ocjena Drage Dragića, predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Borik dva, naselja koje je protekle zime možda i najviše vapilo za normalnim grijanjem. 

Dragić, tvrdi da  je osjetio znatno poboljšanje grijanja sezone koja je na izmaku, te je uvjeren da će se u narednom periodu korisnici, koji su se ranije isključili sa gradskog toplifikacionog sistema, vratiti na sistem gradskog grijanja.

Iz Eko Toplane na komplimente odgovaraju komplimentima. Saopštili su da na ovaj način žele upoznati i uspostaviti kontakt sa korisnicima u cilju što kvalitetnije saradnje i pružanja maksimalnog komfora svim korisnicima gradskog toplifikacionog sistema.

Temperature o kojima se govorilo protekle sezone izgleda ne prijaju svima jednako. Čini se i da Drago Dragić ne živi u istom Boriku kao građani čije interese bi trebalo da zastupa, a koji su se zimus na -15 mrznuli u svojim stanovima.

Stanovnik ulice Novice Cerovića o grijanju ne govori u superlativu. Naš čitalac, koji želi ostati anoniman, smatra da je sramota što se u 21. vijeku ljudi smrzavaju u svojim stanovima. Kako kaže bolje bi se ugrijao da je palio račune, nego što ih je plaćao:

“Svaki mjesec plaćam 110 KM da bih kroz stan hodao ogrnut sa tri deke. Veš na radijatoru se suši tri dana, ne znam da li je toplije vani ili unutra.“

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković zimus je obišao više od 50 stanova koji se griju na Toplanu u naseljima Borik i Nova Varoš. Ni u jednom stanu nije izmjerio temperaturu preko 18 stepeni, što je svakako ispod svakog minimuma i komfora u kojem čovjek može da ugodno boravi. U pojedinim stanovima u Novoj Varoši temperatura u stanovima je i bila čak ispod 16 stepeni.

Stanivuković za portal Mojabanjaluka.info kaže da je na dane otvorenih vrata u Eko Toplani „došao nepozvan“.

„Odabrani predsjednici Savjeta mjesnih zajednica dobili su poruku da dođu na dane otvorenih vrata, i to oni koji su bliski SNSD-u, dok ostali nisu ni obaviješteni. Ja sam je dobio od jednog od njih i ’neprijatno’ iznenadio prisutne kada sam se pojavio u Toplani. Ovo danas je bila jedna ogromna laža, paralaža i fora. Ako su zaista u pitanju bili dani otvorenih vrata, zašto nisu pozvali sve predstavnike mjesnih zajednica, da čuju i one koji su se zimus mrzli“, izjavio je Stanivuković.

 

Foto: Istinito

Poziv članstvu SNSD da dođe u novu toplanu uputio je Radovan Grajić, predsjednik Rejonskog odbora 1, predsjednik Mjesnog odbora Centar 1-5 i član Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je u vrijeme posjete sadio kestene sa srednjoškolcima, tvrdi da nije upućen i da ne zna ko je pozvan, niti ko je organizovao dane otvorenih vrata u Eko toplani. Podsjeća da je SNSD pobijedio na izborima za mjesne zajednice u Banjaluci i to u 53 od 57 mjesnih zajednica, pa otud i veliki broj SNSD-ovaca u obilasku.

„To morate pitati Eko toplanu kakav događaj su organizovali. Grad nije imao organizaciju oko toga, to je preduzeće koje samostalno posluje. Ako je riječ o mjesnim zajednicama, tamo su bili izbori prošle godine i ko je pobijedio, pobijedio je, kaže Radojičić, prenosi Istinito.

Grad Banjaluka je skupštinskom odlukom povjerio obavljanje komunalne djelatnosti preduzeću "Eko toplane" od 1. februara ove godine.

Tamara Bogunović

Tagovi: