Iskoristite vikend maksimalno, u narednim danima stižu pljuskovi

U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano i toplo. U jutarnjim satima ponegdje u Posavini i Krajini je moguća niska naoblaka ili magla.
Vjetar će biti slab do umjeren, u Posavini sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 20 do 26 stepeni.
U BiH će u ponedjeljak, 09. aprila prijepodne biti pretežno sunčano. Tokom poslijepodneva doći će do naoblačenja s juga, što će u Hercegovini, na jugu i jugozapadu Bosne usloviti kišu i pljuskove. U ostatku Bosne ponegdje je moguć slab i kratkotrajan pljusak. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 19 do 24, u Posavini do 26 stepeni.
U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne u utorak, 10. aprila će jutro biti oblačno s kišom i pljuskovima. Slaba kiša je moguća i ponegdje u centralnim i sjevernim područjima Bosne. Tokom prijepodneva padavine će prestati, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevne od 16 do 22 stepena.
U BiH će u srijedu, 11. aprila biti uglavnom sunčano uz umjerenu naoblaku. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 18 do 24 stepena.
 

Tagovi: