Grad poklanja godišnje kartice za ''BL bike''

Grad Banja Luka poklanja pet godišnjih kartica za ''BL bike'' povodom početka rada sistema javnog iznajmljivanja bicikala.

Kako biste osvojili karticu, potrebno je da u četvrtak, 5. aprila, u 13 časova, tačno odgovorite na postavljeno pitanje u objavi na fejsbuk stranici grada. Učestvovati mogu svi sa mjestom prebivališta u Banjoj Luci.

Bike sharing, koji je u funkciji od 30. marta, uspostavljen je na lokacijama u centru u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, preko puta zgrade Gradske uprave, kod „Akvane“, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“ i u Parku „Mladen Stojanović“ uz dio trotoara Ulice kralja Petra I Karađorđevića.

Zainteresovani korisnici mogu se registrovati internetom putem linka: https://www.nextbike.ba/sr/banjaluka/, mobilnom aplikacijom, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dolaskom na terminal i provjerom identifikacije, sistem automatski otključava bicikl.  Po završetku vožnje, korisnik vraća bicikl na jedan od terminala, a sistem automatski vrši obradu i naplatu u zavisnosti od vremena korištenja bicikla.

Godišnja članarina iznosi 20 KM, a uplatom te članarine građani mogu koristiti bicikle u 150 gradova svijeta. Prema važećem cjenovniku za Banju Luku, prvih pola sata vožnje je besplatno, a svaki naredni sat se naplaćuje 1,50 KM, dok vožnja duža od pet sati (maksimalno 24 sata) košta 20 KM.

Tagovi: