Škole hladne, fotelje tople: Banjalučki srednjoškolci na Trgu Krajine traže svoja prava

Više od stotinu srednjoškolaca predvođeni odbornikom u Skupštini grada Draškom Stanivukovićem okupili su se danas da skrenu pažnju na loše uslove u srednjim školama i najavili izložbu fotografija srednjih škola.

"Ovo nije manipulacija, ni politika, ovo je pravo da se pokaže istina i da svi vide u kakvom se stanju nalaze srednje škole. Dosta je da samo u kabinetima bude toplo", rekao je Stanivuković.

Učenici su se uhvatili za ruke i napravili veliki krug na Trgu Krajine.

Izložba fotografija srednjih škola kako bi se pokazalo stvarno stanje u obrazovanju je u ponedjeljak u 13 časova.

"Postavljam pitanje nadležnima da li ćemo sljedeće godine slaviti 40 godina od isteka upotrebne dozvole Ugostiteljske škole, da li ćemo imati ruševinu na mjestu škole ili ćemo slaviti useljnje u novu školu u koju ćemo moći stavljati medalje koje osvajamo u svijetu", rekla je učenica ugostiteljske škole.

Iako je većina okupljenjih već završna godina, te uskoro napuštaju svoje škole, kažu da se bore za one koji će četiri godine provesti u u hladim učionicama.

"Pola učenika je prehlađno, a druga polovine ne želi da dođe u školu da se smrzava, katastrofa je", prokomentarisao je jedan od srednjoškolaca.

Euro Blic

Tagovi: