Povećana kazna Banjalučanki koja je golim rukama zadavila supruga

Bjelici Bijelić (67) iz Banjaluke, koja je golim rukama zadavila svog supruga Dušana Bijelića (85), Vrhovni sud RS povećao je kaznu sa šest na devet godina zatvora.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", drugostepeni sud je uvažio žalbu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i povećao kaznu Bijelićevoj, dok je žalba odbrane odbijena kao neosnovana.

Tijelo Dušana Bijelića, podsjetimo se, pronađeno je početkom aprila prošle godine u trošnoj kućici u banjalučkom naselju Rebrovac, u Ulici Vida Nježića, a Bjelica je nekoliko mjeseci kasnije optužena da ga je zadavila golim rukama.

Bjelicu optužnica, po kojoj je proglašena krivom, tereti da je od 2012. godine više puta napadala starca, udarajući ga po glavi i tijelu, zbog čega se on zaključavao u šupu i tražio utočište kod komšija.

"Potom je ujutru 4. aprila 2017. godine, u njihovoj kući, koristeći bespomoćnost i starost žrtve, osamdesetpetogodišnjaka više puta šakom udarila u glavu, a zatim ga s obje ruke obuhvatila i stezala po vratu, istovremeno svojom težinom pritišćući mu grudni koš", piše u optužnici.

Dušan je stoga zadobio krvne podlive, nagnječenja i rane po licu, prelom hrskavice grla i dušnika i serijski prelom rebara obostrano.

"On je usljed akutnog mehaničkog ugušenja i pritiska na grudni koš preminuo istog dana", stoji u optužnici.

Tagovi: